Opinii

Un „ŞI” care ar trebui să le dea multora bătăi de cap. Războiul lui Dominic Fritz cu baştanii

„Pot să te cumpăr şi pe tine!”, i-a strigat baştanul Puiu Stancu viceprimarului Ruben Laţcău, venit la un moment dat să-l înlocuiască pe primarul Dominic Fritz la demolarea unor construcţii ilegale ale clanurilor de romi din zona CD Loga. La obiecţia lui Laţcău că nu poate fi cumpărat, baştanul a insistat: „Pe tine te cumpăr! Şi pe tine te cumpăr cu bani! O să vezi”. Nu tupeul bulibaşei trebuie remarcat aici, nu e nimic surprinzător în cazul acestor indivizi toleraţi zeci de ani de toate organele statului ca să-şi facă de cap, începând cu celebrele excremente aruncate pe uşile vecinilor.

Într-o justiţie normală acel „ŞI” ar trebui să-i scoată din letargie pe procurori, poliţişti, chiar şi pe cei din Fisc. Ce-a vrut să spună baştanul? Că aşa cum i-a cumpărat pe alţii, poate să-i cumpere şi pe actualii edili. „Sunt alţii mai mari ca tine!(…) Noi ajungem şi la ăia mai mari”, i-a strigat acelaşi Stancu primarului Fritz. A cumpărat oameni mai mari decât un primar? Cine sunt aceia? Dacă ar exista cineva curios să facă lumină în această zonă neagră a istoriei recente a Timişoarei de la acest „ŞI” al lui Stancu ar trebui să înceapă. Fiindcă în acel „ŞI” ar sta şi cheia malversaţiilor prin care centrul Timişoarei a ajuns să fie ocupat de clanurile ţigăneşti.

„Ăia dinaintea ta de ce n-au venit?”, l-a mai întrebat Stancu pe Fritz. Corectă întrebare, deşi oarecum retorică. Chiar aşa, de ce n-au fost pe acolo şi cei dinainte? Există o cauzalitate în acel “ŞI” menţionat mai sus şi această întrebare fără răspuns? Să amintesc că, în timpul lui Nicolae Robu primar, de patrimoniu s-a ocupat un fost consilier personal al său, Florin Răvăşilă, individ cu  mari conexiuni în lumea clanurilor şi rechinilor imobiliari? Care a şi fost prins cu şpaga în buzunar. Că interlopii intrau în primărie ca la ei acasă, inclusiv angajându-şi consoartele în instituţie?

Văd că după război mulţi viteji se arată, mai toţi atacându-l pe primarul Dominic Fritz. Că ei tot se luptau cu clanurile din perioade preistorice. Şi dă-i şi luptă şi luptă şi dă-i! Şi ce-au rezolvat? Pân’ la urmă Fritz a eliberat un drum de sub posesia clanurilor. Printre aceşti luptători fără victorii şi specialişti în clanuri se numără şi subprefectul Ovidiu Drăgănescu, coleg de partid cu Robu şi fost prefect. Care cu o săptămână înainte de intervenţia primăriei, a ieşit savant să explice că acel drum nu are legătură cu clanurile de romi, că ar fi fost închis de prin anii “50 când aici funcţiona un sediu de miliţie.

Ok, şi fiindcă drumul public a fost închis de miliţie, acum musai trebuie să aparţină lui Cârpaci şi compania? Şi ce să vezi, cine apare ca martoră a baştanilor în momentul în care aceştia se certau cu Fritz. “Doamna Drăgănescu, fostă mare şefă la poliţie”, în prezentarea (probabil) soţiei lui Puiu Stancu. Nimeni alta de fapt decât mama subprefectului mare luptător cu clanurile. Să nu înţelegeţi cumva că am amintit de Dragănescu ca să fac legătura dintre el şi acel “ŞI”…

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

7 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

7 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

7 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

9 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

9 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

10 ore ago