Politica

21 de milioane de euro pentru aparatură medicală la Spitalul de Copii

Noul corp de clădire al Spitalului de Copii Louis Țurcanu din Timișoara este finalizat în proporție de 95% de aproape patru ani, dar, din motive pe care nimeni nu le explică, acesta nu este terminat și recepționat deși, potrivit specialiștilor ar mai avea nevoie de investiții de apoximativ un milion de lei pentru a putea fi dat în folosință.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost prezent astăzi la Spitalul de Copii și a vorbit despre situația în care se află unitatea spitalicească.

“Ca să aplici la un proiect de dotare, clădirea trebuie să fie funcțională, eu sper că măcar acum în ceasul al 12-lea, după 4 ani, Primăria Timișoara va face cele necesare pentru ca această clădire să fie finalizată, nu mai trebuie o mare investiție, vedeți că e aproape finalizată, sunt anumite instalații aici de un an, de doi ani, puse… eu cred că ele ar trebui să devină operaționale înainte să expire perioada de garanție”, a declarat ministrul Sănătății.

Costul dotărilor cu aparatură medicală de ultimă generație pentru Spitalul de Copii se ridică la aproximativ 21 de milioane de euro, iar finalizarea construcției este extrem de importantă în vederea obținerii acestei finanțări pentru că spitalele de pediatrie au prioritatea la obținerea fondurilor.

“Am doi copilași, am ajuns cu unul din ei la Spitalul Louis Țurcanu și am văzut cât de dedicați sunt medicii de aici, dar câtă nevoie e de investiții, de spații și aparatură medicală. Vreau să vorbim puțin de cifre: banii necesari pentru a finaliza această clădire, bani pe care ar trebui să îi asigure Primăria Timișoara, înseamnă vreo 4-5 milioane de lei. Doar pentru infecții nosocomiale s-au dat de la Guvern 35 de milioane de lei, iar dotările pentru acest spital sunt de 21 de milioane de euro. Primăria mai trebuie să cheltuiască unul ca să primească spitalul 21. Proiectul poate fi depus, dar dacă se face licitație, se cumpără aparatura și spitalul nu e gata, ce facem, le punem în curte? Dincolo de dispute politice și de atitudine de arici pe care o văd din partea primăriei, haideți să terminăm spitalul, în paralel să se termine selecția la Ministerul Sănătății și avem angajamentul Ministerului că acest tip de unități sanitare vor avea prioritate ca să putem cumpăra această aparatură atât de necesară Timișului și Timișoarei”, a spus Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Timiș. Executat de Societatea Ahy Office. CUI mandatar financiar coordonator 21240002

 

 

Share
Published by
Advertorial

Recent Posts

Echipă mică, dar cu suflet mare şi un public incredibil! România a dat de pământ cu Ucraina

România a reușit un joc de senzaţie și a câștigat categoric 3-0, cu Ucraina, în…

3 ore ago

Doar 502 timișoreni și-au încasat prima de casare din programul Rabla Local

Până în acest moment, doar 594 de beneficiari, dintre cei 1631 care s-au înscris în…

3 ore ago

Prefectul de Timiș avertizează primarii care vor rămâne fără post: Faceți-vă treaba până la final

Cazul Buciu, în care echipa de la conducerea primăriei Lugoj a anunțat demisia din funcție,…

3 ore ago

În această lună se reiau lucrările de reabilitare la Turnul de Apă Iosefin. A fost semnat contractul cu noul executant

Primăria Timișoara reușește să deblocheze unul dintre cele mai nefericite programe de reabilitare a patrimoniului…

5 ore ago

UPT, contribuţie importantă la un proiect internaţional de succes, despre știința deschisă și educația deschisă

UPT, realizare importantă şi în afara ţării. În prima parte a lunii iunie 2024, proiectul…

7 ore ago

“De la fraudă electorală la dictatură nu e decât un pas”. Protest în Timişoara împotriva fraudării alegerilor

Iniţiativa Timişoara organizează marţi, 18 iunie, de la ora 18.00, un protest paşnic în  Piaţa…

9 ore ago