Sport

Albon vorbea de Liga Campionilor, dar duce echipa în Liga 2. Fetele de la Politehnica se vor restarta în eşalonul secund

„Domnul profesor” Mirel Albon a venit în urmă cu trei ani cu gândul de a duce Politehnica Timişoara în Liga Campionilor. Doar că „domnia sa” a reuşit să piardă sezonul trecut campionatul în ultima etapă, iar în actualul campionat a irosit un avantaj enorm pentru ca gruparea viola să înregistreze 9 înfrângeri la rând şi să termine pe 4 în play-off.

Faptele sale de „vitejie” nu puteau rămâne fără urmări. După epurerea forţată din vara trecută şi acum multe jucătoare vor părăsi echipa, Teodora Meluţă, cea mai cunoscută fotbalistă din ţară anunţându-şi deja plecarea. Clubul bănăţean a luat decizii drastice în urma „performanţei Albon”, iar distinsul tehnician sigur va pica în picioare şi merge la o altă grupare unde sunt bani de tocat.

Între timp, Politehnica va merge şi ea mai departe… de performanţă, în liga secundă.

„Am început acum trei ani un proiect ambițios în care am crezut cu toții și pentru care am muncit zilnic. Din păcate, nu am reușit să ne atingem obiectivul. Sezonul trecut am fost atât de aproape de titlul de campioană, pierdut în ultima etapă. Iar în acest sezon, deși păream favoriți la începutul primăverii, ne-am îndepărtat de trofeu etapă cu etapă, terminând pe locul 4.

Ajunși la final, tragem linie, analizăm și luăm decizii pentru sezonul 2024-2025: Politehnica Timișoara Femina va continua în Liga 2. Intrăm într-un proces de restructurare, în care punem accent în continuare pe creșterea junioarelor. În acești trei ani numărul jucătoarelor junioare a crescut foarte mult și ne dorim să atragem în continuare către noi cât mai multe fete talentate din Banat.

Ne luăm timp să ne tragem sufletul și să începem apoi pregătirile pentru sezonul 2025-2026, când ne propunem să revenim pe prima scenă a fotbalului feminin românesc”, este comunicatul oficial al clubului alb-violet.

Veşti proaste şi dinspre Banat Girls

Cealaltă reprezentantă a Timişului în elită, Banat Girls, o echipă fără o identitae certă, e „domicilată” la Comloşu Mare, dar joacă la Tomnatic va fi exclusă din Liga 1. Şi asta pentru că „preşedenţia” clubului şi-au bătut joc de jucătoare tot sezonul, fetele jucând mai mult pe promisiuni decât pe bani. Şi astfel, echipa nu s-a prezentat pe terenul ultimei clasate şi cu două neprezentări în acest sezon, din cauză de „neplătire şi bătaie de joc”, echipa va fi cel mai probabil retrogradată, deşi pe teren şi-a câştigat locul în prima ligă şi pe sezonul următor. Aşa se întâmplă când la conducerea unor echipe şi a unor destine sunt nişte nepricepuţi vremelnici care ştiu doar să îşi bată joc. Atât poate oferi Timişul feminin fotbalistic!

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Condamnaţii penali şi foştii colaboratori ai Securităţii, afară din Academia Română! Proiect de lege iniţiat de Raoul Trifan

Potrivit unui proiect de lege iniţiat de senatorul USR de Timiş, Raoul Tifan, foştii colaboratori…

30 de minute ago

SCM USV Timişoara şi-a aflat adversarii din Cupa României

Dacă în ultimele sezoane doar 4 şi mai apoi 5 echipe participau în Cupa României,…

37 de minute ago

Al treilea magazin Primark din România se va deschide în Iulius Town Timișoara

Primark, retailerul internațional de modă, a anunțat data deschiderii celui de-al treilea magazin din România.…

3 ore ago

Miercuri se întrerupe furnizarea apei calde pe mai multe străzi din Timişoara

În vederea remedierii unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare a oraşului, Colterm…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 26 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 26.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago