Consiliul Judeţean Timiş

Centrul Dumitru Ciumăgeanu primește 47 de milioane de lei din PNRR, pentru ridicarea unui nou corp de clădire supereficient energetic

Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” primește, prin PNRR, 47 de milioane de lei, dintr-un proiect în valoare de 74,5 milioane de lei, prin care va fi ridicat un nou corp de clădire, cu un grad maxim de eficiență energetică, primind clasificarea nZEB+. Finanțarea a fost obținută de Consiliul Județean Timiș, de la Ministerul Educației pentru ridicarea unui nou imobil la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”. Banii vor fi alocați prin Programul „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”.

Noua clădire va fi încadrată ca nZEB+, un standard care reprezintă un concept inovator în domeniul construcțiilor, care descrie gradul de eficiență energetică, respectiv un consum de energie aproape de zero.

Conform proiectului, construcția va avea o suprafață desfășurată de aproximativ 5000 mp precum și o grădină senzorială de aproape 500 metri pătrați. Dotările prevăzute vor susține desfășurarea unui act educativ de calitate, ceea ce le va permite elevilor parcurgerea pașilor necesari în procesul de recuperare și de integrare în mediul cu care interacționează.

La finalizare, Centrul va fi inclus în programul pilot de școli verzi, care promovează nu doar dezvoltarea unei rețele de școli sustenabile, ci și adoptarea unui curriculum bazat pe educație pentru protecția mediului înconjurător. Dotările de care va beneficia vor susține desfășurarea unui act educativ de calitate, ceea ce le va permite elevilor parcurgerea pașilor necesari în procesul de recuperare și integrare în mediul cu care interacționează.

În perioada următoare va fi pregătită documentația pentru lansarea procedurilor de achiziție publică pentru proiectare și execuție.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timişoara are o nouă campioană la tenis: Ryana Deac Iancău

Deşi din punct de vedere al infrastructurii sportive Timişoara este încă departe de renumele oraşului,…

11 ore ago

Din acest weekend putem merge direct de la Timișoara cu trenul spre litoralul Mării Negre

CFR Călători anunță lansarea, din acest weekend, a programului estival de transport „Trenurile Soarelui”. Turiștii…

15 ore ago

Călin Dobra acuză echipa Buciu de lipsă de maturitate și comportament pueril, după demisia de la Primăria Lugoj

Câștigătorul fotoliului de primar al Lugojului pentru viitorul mandat, Călin Dobra, îl acuză pe primarul…

15 ore ago

Noutățile legislative privind protecția mediului în dezbatere la CCIA Timiș

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului…

17 ore ago

Primul transfer la Dumbrăviţa este de fapt o revenire

Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa anunță perfectarea primului transfer pentru sezonul 2024/2025. Mijlocașul Luca Bodri revine…

19 ore ago

Cum va fi vremea în weekendul 15-16 iunie 2024

După multe zile cu ploi şi vijelii, în sfârşit vin şi zile senine. Weekendul acesta…

19 ore ago