Consiliul Judeţean Timiş

Centrul Dumitru Ciumăgeanu primește 47 de milioane de lei din PNRR, pentru ridicarea unui nou corp de clădire supereficient energetic

Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” primește, prin PNRR, 47 de milioane de lei, dintr-un proiect în valoare de 74,5 milioane de lei, prin care va fi ridicat un nou corp de clădire, cu un grad maxim de eficiență energetică, primind clasificarea nZEB+. Finanțarea a fost obținută de Consiliul Județean Timiș, de la Ministerul Educației pentru ridicarea unui nou imobil la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”. Banii vor fi alocați prin Programul „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”.

Noua clădire va fi încadrată ca nZEB+, un standard care reprezintă un concept inovator în domeniul construcțiilor, care descrie gradul de eficiență energetică, respectiv un consum de energie aproape de zero.

Conform proiectului, construcția va avea o suprafață desfășurată de aproximativ 5000 mp precum și o grădină senzorială de aproape 500 metri pătrați. Dotările prevăzute vor susține desfășurarea unui act educativ de calitate, ceea ce le va permite elevilor parcurgerea pașilor necesari în procesul de recuperare și de integrare în mediul cu care interacționează.

La finalizare, Centrul va fi inclus în programul pilot de școli verzi, care promovează nu doar dezvoltarea unei rețele de școli sustenabile, ci și adoptarea unui curriculum bazat pe educație pentru protecția mediului înconjurător. Dotările de care va beneficia vor susține desfășurarea unui act educativ de calitate, ceea ce le va permite elevilor parcurgerea pașilor necesari în procesul de recuperare și integrare în mediul cu care interacționează.

În perioada următoare va fi pregătită documentația pentru lansarea procedurilor de achiziție publică pentru proiectare și execuție.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Surpriză la prima întâlnire a liberalilor din Timiş de după alegeri. A fost prezent şi Nicolae Robu, care a reuşit să-i irite pe cei prezenţi

La prima întâlnire pe care cei din PNL Timiş au avut-o după alegerile locale, marea…

44 de minute ago

CCIA Timiș a fost vizitată de o delegație de oameni de afaceri din Japonia

O delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze…

2 ore ago

DRDP Timișoara anunță că lucrările la Centura Sud au ajuns la 90 la sută din total/Foto

Activitatea s-a reluat în forță pe șantierul Centurii Sud a Timișoarei. Circa 400 de persoane,…

2 ore ago

Meciul României la EURO 2024 se vede pe terasa exterioară din Iulius Town Timișoara

La primul meci al tricolorilor de la Campionatul European de Fotbal, timp de 90 minute,…

4 ore ago

Căpitanul Austriei, jucător cu 14 trofee în carieră și vicecampion mondial U19, va juca în alb-violet

Un multiplu campion al Austriei și totodată căpitanul naționalei acestei țări se alătură lotului echipei…

5 ore ago

Timișoara, de la Caravaggio la Angus Young

Știu persoane pentru care Nicolae Robu însemna o cale mai scurtă pentru revenirea fotbalului timișorean,…

7 ore ago