Economic

Proprietarul UMB spune că firma sa va termina proiectul tronsonului cu tuneluri pentru urși, Margina – Holdea, până în 2026

Cei de la UMB au oferit Ministerului Transporturilor asigurări că vor finaliza la timp lucrările la tronsonul de A1 cu tuneluri pentru urși și că nu se va pierde niciun leu din banii europeni alocați. Dorinel Umbrărescu, deținătorul UMB, a fost prezent la Timișoara, marți, unde a participat la ședința Comitetului de Monitorizare Programul Transport 2021-2027.

UMB trebuie să realizeze lotul de 10 km din A1, Lugoj – Deva, cuprins între Margina și Holdea, singurul lipsă din proiect. Deocamdată se lucrează la partea fără tuneluri, dar trebuie începute lucrările și la cele două tuneluri, care vor avea o lungime totală de aproximativ doi kilometri. În mod normal, durata de execuție este de 34 de luni, ceea ce ar însemna finalizarea lucrărilor, conform termenului maxim, după anul 2026, limită pentru cheltuirea banilor europeni.

Secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, spune că a avut discuții inclusiv cu Umbrărescu.

,,Am avut o discuție foarte aplicată și importantă și cu constructorii importanți prezenți la acest eveniment, români și străini, printre care Dorinel Umbrărescu (grupul de firme UMB), Gabriel Stanciu (Alstom) și Ilker Gülen (Nurol): În ceea ce privește grupul de firme UMB, care are cele mai multe contracte finanțate prin PNRR, am reafirmat împreună că România nu va pierde niciun euro din acest program alocat pentru infrastructura rutieră”, a spus secretarul de stat, pe Facebook, după discuțiile purtate.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timişoara are o nouă campioană la tenis: Ryana Deac Iancău

Deşi din punct de vedere al infrastructurii sportive Timişoara este încă departe de renumele oraşului,…

9 ore ago

Din acest weekend putem merge direct de la Timișoara cu trenul spre litoralul Mării Negre

CFR Călători anunță lansarea, din acest weekend, a programului estival de transport „Trenurile Soarelui”. Turiștii…

13 ore ago

Călin Dobra acuză echipa Buciu de lipsă de maturitate și comportament pueril, după demisia de la Primăria Lugoj

Câștigătorul fotoliului de primar al Lugojului pentru viitorul mandat, Călin Dobra, îl acuză pe primarul…

13 ore ago

Noutățile legislative privind protecția mediului în dezbatere la CCIA Timiș

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului…

15 ore ago

Primul transfer la Dumbrăviţa este de fapt o revenire

Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa anunță perfectarea primului transfer pentru sezonul 2024/2025. Mijlocașul Luca Bodri revine…

17 ore ago

Cum va fi vremea în weekendul 15-16 iunie 2024

După multe zile cu ploi şi vijelii, în sfârşit vin şi zile senine. Weekendul acesta…

17 ore ago