Timp liber

Clădirea Muzeului Național de Artă Timișoara va avea un nou sistem de iluminat arhitectural. Lansarea, în cadrul evenimentului Baroque4Tech

Muzeul Național de Artă Timișoara explorează intersecția dintre artă, știință și tehnologie și va organiza evenimentul „Baroque4Tech”, parte a proiectului „Baroque Reloaded”. Evenimentul va aduce în prim-plan un spectacol grandios organizat în jurul a trei elemente distincte: inaugurarea noului sistem de iluminat al Palatului Baroc, organizarea unei expoziții multimedia și un concert cu valențe multisenzoriale. Acțiunea e programată joi, 30 mai.

Spațiul Galeriei L va fi valorificat printr-o expoziție multimedia care își propune să ofere o perspectivă cuprinzătoare asupra evoluției evenimentelor din anul precedent.

Expoziția va evidenția patrimoniul MNArT și arhitectura Palatului Baroc prin intermediul unor proiecții realizate cu echipamente performante și dotări tehnice specifice utilizate pentru prima dată în cadrul muzeului care au fost achiziționate cu prilejul anului 2023 Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

Imaginile proiectate vor reaminti cele mai reprezentative evenimente desfășurate în anul 2023 și vor ilustra moștenirea lăsată de acestea, inclusiv impresiile personale și desenele participative realizate în cadrul atelierelor de mediere culturală cu publicul.

Ca o particularitate, odată cu lăsarea serii, se va inaugura noul sistem de semnalizare cromatică a prezenței Muzeului de Artă în spațiul public, transformând dynamic fațada barocă printr-un show de lumini configurat în relație cu volumele arhitecturale și relația plin-gol a Palatului Baroc. Paleta de culori este inspirată din gama cromatică a Barocului, fiind reinterpretată prin intermediul celor mai avansate tehnologii de iluminat ce combină optică, electronică și design inteligent.

Noul sistem de iluminat al muzeului va contura o personalitate nouă a prezenței MNArT în spațiul public contribuind la o percepție fascinantă a Pieței Unirii, evidențiind totodată muzeul ca un organism viu și colorat care semnalează noul puls al orașului, dincolo de anul 2023.

De la ora 21.30, seara va culmina cu un concert al trupei Survolaj, desfășurat sub cupola arborelui anvelopat în proiecții video, în atmosfera misterioasă a curții interioare de pe strada Mercy a Palatului Baroc, cu un public fain și implicat.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Condamnaţii penali şi foştii colaboratori ai Securităţii, afară din Academia Română! Proiect de lege iniţiat de Raoul Trifan

Potrivit unui proiect de lege iniţiat de senatorul USR de Timiş, Raoul Tifan, foştii colaboratori…

30 de minute ago

SCM USV Timişoara şi-a aflat adversarii din Cupa României

Dacă în ultimele sezoane doar 4 şi mai apoi 5 echipe participau în Cupa României,…

37 de minute ago

Al treilea magazin Primark din România se va deschide în Iulius Town Timișoara

Primark, retailerul internațional de modă, a anunțat data deschiderii celui de-al treilea magazin din România.…

3 ore ago

Miercuri se întrerupe furnizarea apei calde pe mai multe străzi din Timişoara

În vederea remedierii unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare a oraşului, Colterm…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 26 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 26.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago