Politica

PSD Timiș acuză conducerea Consiliului Județean că a forțat recepția Centrului de legume fructe Tomnatic. CJT răspunde acuzațiilor: totul e legal

PSD Timiș acuză administrația județului că a încercat forțarea recepției Centrului de legume fructe de la Tomnatic, pentru a folosi acțiunea în scop electoral. Au încercat forțarea unei comisii, special pentru a putea prezenta public o reușită a actualului mandat, spune Alexandru Iovescu, liderul consilierilor județeni ai Partidului Social Democrat.

E un proiect inițiat de fosta conducere PSD a CJT, aminteşte Alexandru Iovescu, în timp ce actualii lideri ai instituţiei nu au reușit să ducă proiectul la capăt, iar acum încearcă să forțeze semnarea protocolului de încheiere a lucrărilor, în mod ilegal.

”Ilegal și cu presiuni pe aparatul executiv din CJ Timiș, așa a încercat încă președintele instituției să facă recepția Centrului de Legume Fructe de la Tomnatic! Pentru că se află în campanie electorală și nu are nicio realizare cu care să vină în fața timișenilor, la începutul acestei săptămâni a trimis o comisie formată din angajați ai CJ Timiș să facă recepția investiției de la Tomnatic. O investiție inițiată de fosta administrație PSD și pe care nu a fost capabil să o finalizeze și să respecte condițiile legii în ceea ce privește acest centru”, transmite PSD Timiș, sub semnătura lui Alexandru Iovescu.

Conform comunicatului, comisia care a cerut recepția ar fi una ilegală, nu avea numărul necesar de specialiști și a fost constituită în secret.

”Fără minimul de specialiști prevăzut de lege pentru comisia de recepție, pe care a format-o împreună cu Alexandru Proteasa și în mare secret, au încercat să facă recepția centrului. Nu au reușit și asta numai pentru că primarul comunei nu s-a pretat la o asemenea situație, nici el și nici reprezentanții ISC (n.r. Inspectoratul de Stat în Construcții)! Mai mult decât atât, procesul verbal întocmit pentru recepție a ajuns în mediul online, pe paginile de socializare ale alianței politice pe care o reprezintă stimabilul încă președinte al CJ Timiș!”, mai transmite PSD.

Consiliul Județean Timiș răspunde: comisia a fost legală, recepția realizată

Răspunzând acuzațiilor, reprezentanții Consiliului Județean Timiș spun că procedura derulată a fost respectată, comisia a fost una legală din punct de vedere al componenței, iar cei de la ISC au semnat procesul verbal.

”În perioada 20-24 mai 2024 a avut loc recepția Centrului de colectare legume-fructe Tomnatic, demers finalizat cu un proces verbal semnat de întreaga comisie, cu excepția primarului localității Tomnatic care nu a motivat refuzul. Vicepreședintele Alexandru Proteasa nu a avut nicio implicare în formarea comisiei de recepție, iar reprezentantul ISC a fost prezent și a semnat recepția. Numărul de specialiști prevăzut de lege pentru formarea comisiei a fost atins, două persoane fiind ingineri constructori și o persoană inginer mecanic”, transmit cei de la CJT.

Primarul din Tomnatic, Vasiu Stoian, este reprezentant al PSD.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

SCM Poli se întăreşte cu un bănăţean… de munte! Şi nu numai/FOTO

Un bănățean în alb-violet. Interul stânga Eduard Belchite a semnat pentru echipa bănăţeană un contract…

8 ore ago

Cei mai importanți specialiști în robotică pe plan mondial, prezenţi la UPT pentru Conferinţa MEDER 2024

Încă un eveniment de marcă, sub egida institutului de învăţământ cu o istorie de peste…

12 ore ago

Boala melanomului ocular, dezbătută la Timișoara. Pacienții sunt în pericol să rămână fără tratament

Pacienții români afectați de melanom ocular, o boală extrem de rară, riscă să rămână fără…

14 ore ago

DRDP Timișoara poate face la Cărpiniș un sens giratoriu de 1,2 milioane de euro

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara poate da ordinul de începere a lucrărilor pentru amenajarea…

14 ore ago

Peste 100.000 de arbori au fost incluși în Registrul Verde al Timișoarei

Registrul Verde al Timișoarei a ajuns în acest moment să aibă înscriși peste 100.000 de…

14 ore ago

Claudiu Apro revine în fotbalul timişean

Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa anunță perfectarea unui nou transfer pentru sezonul 2024/2025 din Liga 2…

15 ore ago