Politica

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face asta doar ca să-i strice lui Dominic Fritz calculele, dar Moș se pregătește pentru începutul campaniei electorale făcând declarații curajoase.

„Vreau să vin în fața timișorenilor cu angajamente precise și termene clare pentru realizarea proiectelor propuse. Dacă la finalul termenelor pe care eu singur mi le voi asuma nu o să fie gata treaba, îmi voi înainta demisia”, a declarat el, demonstrând determinarea sa de a fi tras la răspundere pentru rezultatele obținute.

„Nu sunt promisiuni, ci angajamente ferme”, a subliniat el.

Cristian Moș vine în fața timișorenilor cu o abordare curajoasă.

„Sunt un candidat independent – fără “oameni de partid”, fără presiune politică. Din funcția de primar, nu mă vor interesa decât rezultatele administrative. Asta o să-mi ușureze munca și în Consiliul Local pentru că voi încuraja consilierii să se concentreze pe nevoile cetățenilor, fără implicare politică, și să lase politica doar pentru secțiunea de “Interpelări”. Proiectele de HCL sunt oportunități pentru comunitate, nu mijloace de negocieri pe sub masă.” – declară Moș.

Una dintre zonele din Timișoara pentru care el și-a făcut deja publice angajamentele este Complexul Studențesc.

„Focus pe cei 40.000 de studenți din Timișoara – mă voi asigura că Primăria va avea o echipă din aparatul administrativ concentrată exclusiv pe studenți și pe viața lor în Complexul Studențesc. Totul în strânsă colaborare cu universitățile locale, asociațiile studențești, dar și cu restul instituțiilor interesate.

Angajament

În primele 6 luni de mandat, voi propune următoarele acțiuni:

  1. Realizarea de spații securizate special destinate colectării separate a deșeurilor în complex, pentru a diminua amprenta ecologică a zonei și pentru a promova reciclarea și gestionarea responsabilă a deșeurilor.
  2. Voi cere revizuirea planului de securitate al zonei, astfel încât să ne asigurăm că rata criminalității în zonă este cât mai scăzută.
  3. Voi propune organizarea unei mici piețe volante periodice în Complexul Studențesc, pentru a facilita accesul cât mai rapid al studenților la hrană sănătoasă.
  4. Voi amenaja cel puțin două parcări securizate pentru biciclete.

În primul an de mandat, voi aloca resurse financiare pentru un amplu proiect de revitalizare și îmbunătățire a Complexului Studențesc din bugetul local sau prin accesarea de fonduri europene sau guvernamentale.

Acest proiect va consta inclusiv în coborârea tuturor parcărilor construite între cămine în subteran, facilitând astfel construcția de:

  1. Spații verzi și grădini comunitare – locuri care le-ar oferi studenților o oportunitate de a se implica în activități eco-friendly și de a se conecta cu natura.
  2. Hub suport pentru antreprenoriat – un spațiu dedicat antreprenorilor în devenire unde se va încuraja inovația și spiritul întreprinzător printre studenți.
  3. Transport sustenabil – promovarea bicicletelor și a mijloacelor de transport ecologice în toată zona complexului studențesc, pentru a putea reduce poluarea și pentru a încuraja un stil de viață activ și sănătos.

Până la finalul mandatului îmi doresc ca această zonă a orașului să fie atât un spațiu funcțional de locuire, studiu și co-working, cât și o zonă ideală pentru practicarea sporturilor, activităților de agrement și, nu în ultimul rând, o zonă vibrantă unde tinerii să se poată distra.” – scrie acesta pe contul său de facebook.

Share
Published by
Advertorial

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

11 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

14 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

14 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

15 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

15 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

16 ore ago