Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face asta doar ca să-i strice lui Dominic Fritz calculele, dar Moș se pregătește pentru începutul campaniei electorale făcând declarații curajoase.

„Vreau să vin în fața timișorenilor cu angajamente precise și termene clare pentru realizarea proiectelor propuse. Dacă la finalul termenelor pe care eu singur mi le voi asuma nu o să fie gata treaba, îmi voi înainta demisia”, a declarat el, demonstrând determinarea sa de a fi tras la răspundere pentru rezultatele obținute.

„Nu sunt promisiuni, ci angajamente ferme”, a subliniat el.

Cristian Moș vine în fața timișorenilor cu o abordare curajoasă.

„Sunt un candidat independent – fără “oameni de partid”, fără presiune politică. Din funcția de primar, nu mă vor interesa decât rezultatele administrative. Asta o să-mi ușureze munca și în Consiliul Local pentru că voi încuraja consilierii să se concentreze pe nevoile cetățenilor, fără implicare politică, și să lase politica doar pentru secțiunea de “Interpelări”. Proiectele de HCL sunt oportunități pentru comunitate, nu mijloace de negocieri pe sub masă.” – declară Moș.

Una dintre zonele din Timișoara pentru care el și-a făcut deja publice angajamentele este Complexul Studențesc.

„Focus pe cei 40.000 de studenți din Timișoara – mă voi asigura că Primăria va avea o echipă din aparatul administrativ concentrată exclusiv pe studenți și pe viața lor în Complexul Studențesc. Totul în strânsă colaborare cu universitățile locale, asociațiile studențești, dar și cu restul instituțiilor interesate.

Angajament

În primele 6 luni de mandat, voi propune următoarele acțiuni:

  1. Realizarea de spații securizate special destinate colectării separate a deșeurilor în complex, pentru a diminua amprenta ecologică a zonei și pentru a promova reciclarea și gestionarea responsabilă a deșeurilor.
  2. Voi cere revizuirea planului de securitate al zonei, astfel încât să ne asigurăm că rata criminalității în zonă este cât mai scăzută.
  3. Voi propune organizarea unei mici piețe volante periodice în Complexul Studențesc, pentru a facilita accesul cât mai rapid al studenților la hrană sănătoasă.
  4. Voi amenaja cel puțin două parcări securizate pentru biciclete.

În primul an de mandat, voi aloca resurse financiare pentru un amplu proiect de revitalizare și îmbunătățire a Complexului Studențesc din bugetul local sau prin accesarea de fonduri europene sau guvernamentale.

Acest proiect va consta inclusiv în coborârea tuturor parcărilor construite între cămine în subteran, facilitând astfel construcția de:

  1. Spații verzi și grădini comunitare – locuri care le-ar oferi studenților o oportunitate de a se implica în activități eco-friendly și de a se conecta cu natura.
  2. Hub suport pentru antreprenoriat – un spațiu dedicat antreprenorilor în devenire unde se va încuraja inovația și spiritul întreprinzător printre studenți.
  3. Transport sustenabil – promovarea bicicletelor și a mijloacelor de transport ecologice în toată zona complexului studențesc, pentru a putea reduce poluarea și pentru a încuraja un stil de viață activ și sănătos.

Până la finalul mandatului îmi doresc ca această zonă a orașului să fie atât un spațiu funcțional de locuire, studiu și co-working, cât și o zonă ideală pentru practicarea sporturilor, activităților de agrement și, nu în ultimul rând, o zonă vibrantă unde tinerii să se poată distra.” – scrie acesta pe contul său de facebook.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Costel a spus: (mai 8th, 2024 at 16:45 )

„În primele 6 luni de mandat, voi propune următoarele acțiuni:”. Păi pentru a propune niște acțiuni îți ajung două săptămâni, nu îți trebuie 6 luni. Asta așa, la prima lectură.

Daniel a spus: (mai 8th, 2024 at 17:03 )

Pe lângă faptul că nimeni din complex nu vrea astfel de lucruri pentru că oricum este piața la stadion și cine dorește poate merge până acolo să își cumpere mâncare mai mult sau mai puțin sănătoasă dar la prețuri nu foarte mici, când vine vorba de parcări subterane omul este rupt de realitate și de inconveniențele pe care le va crea. Oricum asta cu termenele este antologică pentru că și actualul primar practică acest lucru din moment ce se poate sta 3 luni pentru intersecția Banatul și încă nu sunt finalizate lucrările acolo. Dacă se dau 2 ani pentru lucrarea de pe Vidrighin iar mobilizarea este cum este și totuși șantierul este în grafic este clar cum stau aceste termene.

dan a spus: (mai 8th, 2024 at 17:40 )

bravo cristian. Timisoara are nevoie de un primar independent care sa faca echipa cu toti consilierii. Asa se muta responsabilitatea actului administrativ spre consilieri, cum e normal, nu spre o mana de oameni in frunte cu primarul si cei 2 viceprimari. de cand fritz s-a aliat cu nica, e clar ca Fritz nu mai e ce trebuie pt timisoara. Succes mult cristi mos.

Dan A. a spus: (mai 8th, 2024 at 19:59 )

Am scris pe OT de ce omul e rupt de realitate, in cam toate punctele pe care le ataca.

Habar nu are câți dintre cei 40.000 de studenți sunt fictivi (adică vin pe la școală din an în Paște)! Plus că intră cam haiducește în parohiile lui Pirtea și Drăgan (reacții?) Mai crede că consilierii or să-i aprecieze caracterul apolitic. N-a înțeles c-a fost pus să rupă câteva mii de voturi de la Dominic Fritz. Probabil câteva sute, până la urmă…
Pe românește, Moșu uite-așa o barbă-avea și-uite-așa o pieptăna!

Dan a spus: (mai 8th, 2024 at 20:56 )

Independent cu semnaturi primite de la PSD-pnl.

Xxx a spus: (mai 9th, 2024 at 10:17 )

“ voi încuraja consilierii să se concentreze pe nevoile cetățenilor, fără implicare politică…”, da, sigur va funcționa cu consilierii USL, absolut ireproșabilă atitudine, păcat ca e paralelă cu realitatea.

cetatean a spus: (mai 9th, 2024 at 13:54 )

Omul visează la o funcție de la PSD. Și dacă iese vopsitul primar, 100% va primi răsplata.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local

Care este legătura între traficul de terenuri şi traficul de migranţi? Unul singur: PS(perlea)D Dumbrăviţa. În timp ce “luptă” din greu cu mafiile imobiliare, samsara de terenuri Alina Sperlea, candidata PSD la Primăria Dumbrăviţa, ascunde o ditamai movilă de gunoi, sub o cupolă aurie de laude deşănţate. Şi nu e vorba de afacerile imobiliare pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service. Doamnele şi domnişoarele și-au arătat măiestria în condusul sportiv, demonstrând că stiu să îmblânzească uşor caii putere. Este primul eveniment automobilistic din acest an dedicat doamnelor și domnișoarelor, desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. La start s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la Urseni. Motiv de sărbătoare în comunitatea din Moşniţa, care demonstrează că atunci când îţi propui ceva, se poate îndeplini, cu ambiţie şi răbdare. Aşadar, în organizarea Primăriei Comunei Moșnița Nouă și Clubului Sportiv Comunal Moșnița a avut loc sâmbătă inaugurarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură feroviară sunt probleme, întârzieri, iar ritmul de lucru nu este unul deosebit, e de părere ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Pe tronsonul dintre Oradea și Cluj lucrurile sunt mult mai avansate, pe cel dintre Caransebeș – Arad situația nu e la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la Urseni. Motiv de sărbătoare în comunitatea din Moşniţa, care demonstrează că atunci când îţi propui ceva, se poate îndeplini, cu ambiţie şi răbdare. Aşadar, în organizarea Primăriei Comunei Moșnița Nouă și Clubului Sportiv Comunal Moșnița a avut loc sâmbătă inaugurarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO
La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service. Doamnele şi domnişoarele și-au arătat măiestria în condusul sportiv, demonstrând că stiu să îmblânzească uşor caii putere. Este primul eveniment automobilistic din acest an dedicat doamnelor și domnișoarelor, desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. La start s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara
Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură feroviară sunt probleme, întârzieri, iar ritmul de lucru nu este unul deosebit, e de părere ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Pe tronsonul dintre Oradea și Cluj lucrurile sunt mult mai avansate, pe cel dintre Caransebeș – Arad situația nu e la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor
Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit lista artiștilor consacrați care vor concerta la evenimentul din acest an precum și deschiderea perioadei de votare a artiștilor locali pe pagina de Facebook a evenimentului și pe grupul de Facebook dedicat evenimentului. Publicul va putea să voteze ce artiști...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS
Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în perioada 22 – 26 mai o nouă ediție din acest an a Salonului Industriei Ușoare, manifestare devenită tradițională pe piața de profil din vestul țării. Și-au anunțat participarea peste 50 de companii din țară, atât producători cât și comercianți. Aceștia vor oferi spre vânzare, la prețuri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Salonul Industriei Ușoare, la o nouă ediție din 2024
Care este legătura între traficul de terenuri şi traficul de migranţi? Unul singur: PS(perlea)D Dumbrăviţa. În timp ce “luptă” din greu cu mafiile imobiliare, samsara de terenuri Alina Sperlea, candidata PSD la Primăria Dumbrăviţa, ascunde o ditamai movilă de gunoi, sub o cupolă aurie de laude deşănţate. Şi nu e vorba de afacerile imobiliare pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local
Sâmbătă, 18 mai 2024, a avut loc etapa interjudețeană de minibaschet mixt clasele III-IV ”Cupa Campionii Viitorului” ediția I (fosta Olimpiadă Națională a Sportului Școlar de minibaschet mixt cls III-IV). Competiţia a fost organizată la Sala Polivalentă din Moșnița Nouă de către Clubul Sportiv Școlar Bega Timișoara prin reprezentanții catedrei de baschet, profesorii Ciprian Prejban,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa de minibaschet a Școlii Gimnaziale nr. 24 din Timișoara calificată la etapa finală a competiției național Cupa Campionii Viitorului ediția I
Top