Administratie

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la bugetul local, a ajuns în faza turnării fundațiilor pentru peluza 2. Urmează pregătirea zonei unde va fi tribuna VIP.

Primăria a anunțat că s-a ajuns deja în etapa de realizare a fundațiilor tribunelor. În această perioadă, în zona viitoarei peluze 2 se desfășoară prima etapă a procesului de realizare a fundației, respectiv armare cu fier beton și turnare fundații. În paralel, în zona viitoarei tribune VIP este pregătit terenul pentru realizarea fundațiilor.

„Sunt mulțumit de ritmul de lucru de pe șantier. E o lucrare pe care am început-o acum două luni și deja progresul e vizibil. Este o investiție strategică a Timișoarei de 115.000.000 lei, pe care o finanțăm integral din banii din taxele și impozitele timișorenilor. Arena Eroii Timișoarei va fi un loc pentru toți timișorenii, nu doar pentru sportivi, ci și pentru evenimente sau concerte”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Stadionul va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB și va putea găzdui inclusiv competiții internaționale, va avea 10.101 locuri în tribune, gazon natural și dotări ultramoderne. La parter vor fi vestiare, birouri, cabinet medical, punct de poliție, puncte de prim-ajutor, spații pentru testare antidoping, zona de încălzire și altele. La primul etaj vor fi lojele, oficii și altele spații, iar la cel de-al doilea etaj sunt prevăzute sistemul VAR și cabinetele pentru transmisii TV, cabine pentru presă, o zonă de lucru foto și altele.

De asemenea, în zona de 53.000 mp alocată proiectului, constructorul va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii. Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la evacuarea din incinta stadionului.

Costurile pentru noul stadion se ridică la 123.615.850,28 lei (cu TVA), banii fiind alocați de la bugetul local. Termenul de execuție este de 2 ani și 3 luni.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

27 de minute ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

2 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

3 ore ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

18 ore ago