Opinii

Lae Robu, groggy; Nicu Ciucă aruncă prosopul

În box, atunci când unul dintre boxeri ajunge vădit confuz sub loviturile adversarului, antrenorul aruncă prosopul din colţul în care stă, iar partida, în mod normal, se termină prin abandon. Este mai importantă integritatea fizică (poate şi psihică) a boxerului decât o temeritate şi tenacitate prost înţelese. Trebuie să te gândeşti, dincolo de sănătate, că mai vin şi alte partide. Foarte rar, cu creierii zdruncinaţi de lovituri, unii boxeri refuză abandonul şi aruncă prosopul înapoi, în afara ringului.

Cam acelaşi lucru s-a întâmplat, ieri, în conferinţa de presă a PNL Timiş. Prilej cu care Nicolae Ciucă a recunoscut că PNL a încercat să-l racoleze pe Dominic Fritz, inclusiv în perioada în care Nicolae Robu era anunţat candidat al partidului la Primăria Timişoara.  Sigur, ceea ce s-a întâmpla nu a fost cu premeditare, fiindcă nu-l poţi suspecta pe liderul PNL că ar fi purtător de mult creier. Dar, preşedintele PNL a făcut exact ca un antrenor de box, când îşi vede elevul în corzi: a aruncat „prosopul”, un „cadou” adus „boxerului” Robu, chiar de ziua de naştere a acestuia. Cum putea fi umilit mai mult un candidat de către propriul şef de partid?

Să-l fi trimis după ţigări în timpul conferinţei de presă? Să-l pună să facă nişte cafele? Oricum, Robu nu a fost lăsat să vorbească deloc în timpul întâlnirii cu presa. Altă umilinţă extremă. Recapitulez. Alături de un candidat total confuz, Nicolae Ciucă spune că l-a vrut pe Fritz în partid, chiar şi în perioada în care Robu era candidat oficial. Iar dacă asta nu a fost îndeajuns, Robu nu a fost lăsat (sau n-a mai putut?) să spună niciun cuvânt în această conferinţă de presă.

Am scris despre ofertele PNL pentru Fritz de mai multe ori, ultima dată prin luna martie a.c. Fanii lui Robu şi mulţi lideri PNL-işti au sărit atunci ca din baie să conteste informaţiile. Iată că acum le-a confirmat chiar preşedintele partidului. Lovitura pentru Robu vine la nicio o săptămână de când o altă apropiată, Olimpia Oprea, fostă şefă a Spitalului Municipal din perioada Robu, afirma râzând cu gura până la urechi că făcea RMN-uri fără număr clanului Cîrpaci.

Nu ştiu dacă Robu, cuprins de o atavică sete de răzbunare,  înţelege gravitatea (ca să nu spun ridicolul) situaţiei în care se află. Poate pentru sănătatea sa mentală, ar trebui să ridice „prosopul” aruncat în ring de Ciucă şi să se retragă dintr-o cursă pe care a pierdut-o. Şi nu de azi, de ieri, ci de mai mult timp. Doar că acum încep umilinţele şi se mai pune doar problema scorului Ar avea şi un narativ de evadare, cu care de altfel ne-a obişnuit. Exact, să dea vina pe Ocultă! Care s-ar şi lega cumva acum. Oare Ciucă nu e omul lui Klaus Iohannis?

Iar acum patru ani nu se întâlnea Iohannis cu Angela Merkel şi Emmanuel Macron, consimţind să cedeze Timişoara unui „agent BND”, prin sacrificarea lui Robu? Nu, oricât de mult ar părea un banc sau un delir total, cele de mai sus au fost spuse cu subiect şi predicat de fosta mână dreaptă a lui Robu, pe numele său Ionuţ Nasleu. Iar Robu a contestat rezultatul alegerilor, deşi a luat cu puţin mai mult de jumătate din voturile lui Fritz

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Dumbrăviţa pierde pe teren propriu cu CSM Slatina, după un meci cu şase goluri, toate în repriza secundă

Singura echipă din Timiş din eşalonul secund al fotbalului românesc, CSC Dumbrăviţa, nu a reuşit,…

9 ore ago

Cel mai probabil Cosmin Tabără va prelua din nou conducerea PNL Timişoara, după plecarea lui Cristian Buşoi

În urma “transferului” lui Cristian Buşoi pe lista Camerei Deputaţilor a PNL Dolj, funcţia de…

9 ore ago

Incursiune în istoria învăţământului timişorean. Gala aniversară ELITh – 100 de ani de excelență, inovație și impact global la Universitatea Politehnica/Foto

Universitatea Politehnica Timișoara a sărbătorit, vineri 27 septembrie, Gala aniversară ELITh – un moment unic…

10 ore ago

Cei mai buni meșteșugari vin la Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean, la Târgul Meșterilor Populari

Meșteșugari autentici vin, săptămâna viitoare, la Timișoara pentru a participa la o nouă ediție, cea…

10 ore ago

Deținuții de la Popa Șapcă încep școala. Aproape 100 de persoane vor face carte

Marți, 1 octombrie, la Penitenciarul Timișoara începe un nu an școlar pentru 96 de deținuți.…

10 ore ago

Festivalul Ceaunelor se mută duminică la Giarmata Vii

Duminică, 29 septembrie de la ora 14, la Giarmata Vii va avea loc a doua…

11 ore ago