„Dominic n-a făcut nimic”. Dar ce realizări măreţe avea dacă accepta oferta PNL!

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

„Dominic n-a făcut nimic!”. Acesta este sloganul „constructiv” cu care PNL Timiş şi candidatul Nicolae Robu atacă precampania electorală şi, foarte posibil, vor marşa şi în campania electorală pentru alegerile din 9 iunie. Nu intru în discuţii ce şi cât a făcut Dominic Fritz în cei trei ani şi ceva de mandat. E treaba lui şi a echipei sale să lămurească acest aspect. Eventual, în paranteză fie spus, îmi amintesc că fostul primar Nicolae Robu chiar n-a prea făcut nimic, timp de opt ani, din punctele pe care le-a promis în 2012. Asta dacă nu cumva o coală de hârtie A4 mâzgălită cu câteva cifre se consideră proiect finalizat.

Altundeva vreau să ajung. Până a se resemna cu varianta Robu candidat, ba chiar şi ulterior, PNL a încercat din răsputeri să-l convingă pe Fritz să se îmbrace în straie liberale. Iar acest lucru s-a întâmplat, potrivit mai multor surse din PNL, atât la nivel local, cât şi central. Inclusiv Nicolae Ciucă i-ar fi făcut ofertă, după un  demers similar al unui fost ministru de Interne din Caraş-Severin. De altfel, anul trecut, neştiind nimic despre aceste discuţii, membrii unei delegaţii de primari liberali din Timiş, în timpul unor discuţii cu liderii centrali ai partidului, au rămas perplecşi când Rareş Bogdan i-a „asigurat” că, în Timişoara, candidatul PNL la primărie va fi Dominic Fritz. Sigur, nu te poţi lua după vorbele lui Rareş Bogdan, că iar ajungi la pensii speciale desfiinţate în 30 de zile. Dar omul este prim-vicepreşedinte PNL şi deţine prima poziţie pe lista de europarlamentare pe partea liberală. Om cu greutate în partid, cum ar veni.

Şi mă gândesc că, fiind vorba de un partid serios, înainte de a-l oferta, cei din PNL s-au interesat despre prestaţia lui Fritz în fruntea Primăriei Timişoara. Şi, chestiune de logică, au aflat că a făcut ceva, că altfel nu făceau eforturi disperate pentru a-l racola. Că doar vorbim de politicieni responsabili, lideri ai celui mai vechi partid din România, urmaşi de Brătieni. Nu se făcea să aducă în PNL un individ care „n-a făcut nimic”. Sau la acea vreme să fi făcut ceva Fritz, dar între timp s-a prescris?

În acest context, haideţi să facem un scurt exerciţiu de imaginaţie! Ce s-ar fi întâmplat acum dacă Fritz accepta oferta PNL? Îi vedeam pe tinerii liberali cu Adrian Lulciuc în frunte îmbrăcaţi în tricouri pe care erau numerotate „realizările” lui Fritz? Cu litere mici ca să încapă cât mai multe. Fritz era „neamţul care face!”, spre deosebire de contracandidatul său care îşi dă câte zece autogoluri. Oare cum îl ridica în slăvi Simion Moşiu? Mai ales că avea nevoie de Fritz să prindă loc în Consiliul Local pentru Fraţii C.

În contrapondere, câtă băşcălie şi zoaie aruncate în capul candidatului independent (sau AUR?), Nicolae Robu, produceau acelaşi PNL? Şi da, Nicolae Robu candidează acum sprijinit de PNL, fiindcă Fritz a refuzat această ipostază. Ca să înţeleagă mai bine, pe limba lui, în pofida celor Z.E.C.E. goluri marcate meci de meci, Robu a ajuns titular, doar fiindcă a refuzat Fritz transferul. Altfel, rămânea o eternă rezervă neutilizată a lui Fritz. Cel puţin la PNL.

Fără să o mai lungesc mult, „Dominic n-a făcut nimic!” doar fiindcă a refuzat să joace unul dintre cele mai practicate „sporturi” în politichia româneasă: traseismul. Şi – nu-i aşa? – la noi trădarea se premiază, în timp ce loialitatea, integritatea, caracterul etc. sunt luate în derâdere, fiind doar pentru fraieri.

P.S. La indigo se întâmplă lucrurile şi la Bucureşti. Fiindcă a refuzat să se înscrie în PNL, Nicuşor Dan este, apud Rareş Bogdan şi compania, cel mai slab primar din istorie. Dacă se înscria în PNL, era cel mai bun…

 

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (martie 20th, 2024 at 09:06 )

Cele intamplate nu sunt decat un alt exemplu de demagogie plus o tentativa de parvenire cum este un obicei in politica. Evident ca este greu sa investesti zi de zi timp si efort pentru a castiga un concurs cand mai simplu e sa cumperi indeplinirea obiectivului respectiv iar acest lucru merge mana in mana cu un electorat nepregatit.
Legat de Dominic, mai bun ar fi fost sloganul Dominic nu stie nimic pentru ca este clar ca omul nu se pricepe, nu are un parcurs profesional care sa il recomande si nu are niciun fel de abilitati tehnice. Sigur, este tipul de candidat care flutura steagul si isi face echipa cu cei care se strang in jurul sau iar lucrurile merg daca acele persoane sunt oneste si pricepute, ceea ce din pacate nu e cazul. Cand vine vorba de realizari a facut si el ceva, mai ales din proiectele fostei administratii dar cu anumite schimbari care au creat mai multe controverse, dovedind incapacitatea sa tehnica si lipsa de viziune. In schimb cand vine vorba de promisiunile sale electorale sta rau, rau de tot. Daca ne raportam la site-ul sau de campanie pe care eu l-am salvat si care acum a disparut foarte convenabil din peisaj, nu ia nota de trecere. Evident ca toti candidatii au facut acelasi lucru dar acestia cel putin nu au pretins ca sunt altfel iar intr-un fel este chiar bine ca nu si-au atins anumite obiective cum ar fi celebra fantana cantatoare cu jocuri de lumini pentru care orasul urma sa plateasca peste 2 milioane de euro.
Norocul face ca avem totusi un candidat care bifeaza multe dintre cerintele pentru un astfel de post, care are un parcurs educational, profesional si institutional de invidiat iar experienta in privat nu ii lipseste, mediu unde ceilalti 2 contracandidati ar sucomba dupa cateva zile. Asa ca, cu ceva documentare putem alege un primar bun fara a tine cont de tot felul de sloganuri de campanie care mizeaza pe un electorat needucat.

Dinu a spus: (martie 20th, 2024 at 10:01 )

@Daniel…Marian, tu ești? 😀

@Daniel a spus: (martie 20th, 2024 at 11:34 )

Politica nu cere abilități tehnice, măi băiatule. Cere altfel de abilități, cere empatie cu oamenii, cere o minte ageră și onestitate. Uită-te, dacă tot știi să navighezi, la structura parlamentului englez sau la cea a parlamentului francez și întreabă-te ce-or căuta acolo niște doamne care au ocupația onorabilă de casnică! Politica este despre polis, despre cetate, nu un concurs de furat și mințit la adăpostul diplomelor și performanțelor din privat!
Și nu mai sufoca forumul aici cu excrețiile tale mintoase și „obiective” !

Daniel a spus: (martie 20th, 2024 at 14:53 )

@@Daniel
Exact din cauza unei astfel de mentalitati am ajuns in situatia actuala. Evident ca atunci cand aperi habarnisti si impostori trebuie sa sustii utilitatea acestora si anume sa voteze fara sa inteleaga ce voteaza, sa fie cat mai usor de manipulat, sa depinda de stat si sa aiba schelete in sifonier. Pe aceiasi logica beton este foarte bine ca il avem pe Georgica si pe senatoarea urlatoare in parlament. Cu acest tip de oameni trebuie sa defilam si cu ei trebuie sa ne mandrim iar vestile bune continua pentru ca vin multi din spate. La 40% analfabeti functionali avem de unde alege.

oana a spus: (martie 20th, 2024 at 15:24 )

asa si este. sunt atat de ridicoli ca isi fac conturi false pe toate postarile de media si a ziarelor…

iesitul cu tricouri „dominic n-a facut nimic” peste oamenii cu copii de la terase in centru sau mai nou si vandalizari, dar deh, la noi doar murdar se poate juca

au impresia ca aici e slatina sau bocsig si ca cei de rand sunt la fel de tembeli ca vospitul

emi a spus: (martie 20th, 2024 at 15:26 )

@Daniel, ai gresit pagina baiatu, mergi la cotetul de Ziua de Vest si la spitalul de nebuni si zi dinastea.

Kata a spus: (martie 20th, 2024 at 15:41 )

@danielica, bati campii ca majoritatea pnlsd-istilor.
Uite aici programul USR – Dominic
https://2020.dominicprimar.ro/program
Dar pentru mai multe lamuriri iti punem si programul lui Robu din 2012:
https://debanat.ro/2019/07/daca-doriti-sa-revedeti-promisiunile-electorale-din-2012-ale-candidatului-nicolae-robu-cate-au-fost-realizate_261112.html
Asa ca sa vada lumea cat de “onest” esti…

Kata a spus: (martie 20th, 2024 at 16:17 )

@danielica, bati campii ca majoritatea pnlsd-istilor.
Uite aici programul USR – Dominic
https://2020.dominicprimar.ro/program
Dar pentru mai multe lamuriri iti punem si programul lui Robu din 2012:
https://debanat.ro/2019/07/daca-doriti-sa-revedeti-promisiunile-electorale-din-2012-ale-candidatului-nicolae-robu-cate-au-fost-realizate_261112.html
Asa ca sa vada lumea cat de “onest” esti…
In care din urmatoarele categorii te regasesti? Analfabeti functionali sau “analfabeti moral”?

Jack a spus: (martie 20th, 2024 at 16:52 )

Fritz e un esec pentru Timisoara!

Poli 21 a spus: (martie 20th, 2024 at 19:13 )

E minunat sa vezi cati lingusitori ( nu am spus lingatori) are acest fritz si cat de mult seamana postarile intre ele. Nota mare celui ( celor) ce produce replicile si le imparte postacilor.

Daniel a spus: (martie 20th, 2024 at 19:31 )

@Kata
Ai uitat sa precizezi ca initial programul electoral era pe dominicprimar.ro dupa care a fost mutat iar pe site s-au expus presupusele sale realizari.
Daca luam punct cu punct si excludem anumite excentricitati din programul lui Robu putem observa ca procentual s-au indeplinit pe bune mai multe obiective decat in cazul lui Fritz care bifeaza realizari de fatada cum este cazul mult trambitatei digitalizari care este la fel de himerica ca si diploma sa de studii.

Timisorean get-beget a spus: (martie 20th, 2024 at 21:09 )

Jack… daca Dominic Fritz este un esec, ce este Robu pentru Timisoara ?

Poli 21 a spus: (martie 20th, 2024 at 21:56 )

Robu a fost, fritz este.

david a spus: (martie 21st, 2024 at 02:06 )

@Jack, lasa prostiile ca maine parca te vedem cum mergi sa primesti 10 lei pentru comentariu in Unirii pe colt, stii tu, unde e sediul cu camata PNL.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top