Consiliul Judeţean Timiş

Mai încearcă o dată. Consilierii județeni, plus PNL, au convocat un nou vot pe modul de alocare a banilor pentru drumurile județene

Aleșii PSD (și nu numai) nu se lasă și convoacă o nouă ședință de plen a Consiliului Județean Timiș pentru împărțirea banilor alocați pentru reparațiile de drumuri județene. La precedenta ședință, luni, proiectul a picat la un singur vot, iar inițiatorii au acuzat conducerea instituției că ar fi manipulat ”tehnic” votul, nu toate opțiunile fiind, de fapt înregistrate.

Luni vom avea la Consiliul Județean Timiș o nouă ședință de plen extraordinară. Pentru a doua oară, consilierii județeni care au inițiat modificarea modului de alocare a banilor din TVA pentru drumuri vor încerca modificarea modului de alocare a banilor, dar, mai ales a sumelor alocate acestui capitol. Vă reamintim că prin propunerea lansată s-a doritde la 14 milioane la doar două milioane de lei a sumelor alocate în acest scop.

”Proiect de hotărâre nr. 106/16.05.2024 privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul 2024 și estimări pe anii 2025 – 2027 și pentru revocarea Hotărârii Consiliului Județean Timiș nr. 24/23.01.2024”, este singurul punct de pe ordinea de zi, alături de cel pentru dezbateri.

Inițiatorii proiectului este format dintr-un ”mix” de consilieri, de la PSD sau PNL, dar semnatar este și Cristian Moș, vicepreședintele, teoretic din partea USR, al CJT.

În precedenta ședință s-a reușit trecerea proiectului privind alocarea banilor pentru echilibrarea bugetelor locale, unul total schimbat față de cel lansat la începutul acestui an, dar cel legat de drumuri a picat, cu 18 din cele 19 voturi necesare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

12 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

14 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

14 ore ago