Politica

Marian Vasile e supărat foc pentru că nu e singurul candidat independent pentru funcția de primar al Timișoarei

Deși el știe sigur că are șanse adevărate să devină viitorul primar al Timișoarei, acum Marian Vasile e supărat foc pentru că mai există  un al doilea candidat, despre care știe, tot sigur, că nu are absolut nicio șansă și care e, de fapt, pus să fie doar un fel de ”torpilă” electorală. Mai mult, el acuză și Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara că a făcut ilegalități și vrea să depună plângeri penale.

Cristian Moș i-a schimbat ”apele” candidatului independent Marian Vasile, după ce a îndrăznit să îl concureze în demersul său de a deveni primul gospodar al urbei de pe Bega. I-a schimbat strategia de marketing, a fost nevoit să își anuleze postări cu număr record de like-uri pe Facebook, și multe altele, pentru faptul că și-a depus candidatura. Iar la toate acestea, părtaș a fost și Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara, afirmă cel care se consideră afectat.

Rectificarea pozițiilor pe buletinul de vot este marea supărare a lui Vasile, pentru că BEC Timișoara a rectificat o greșeală apărută în alocarea inițială, iar ultimele două locuri au fost schimbate între ele, între cei doi candidați, spune Vasile, un candidat ”cu șanse mari (atestate)”. Iar BEC e vinuvată!

În calitate de candidat independent pentru Primăria Municipiului Timișoara, cu șanse mari (atestate), sunt aproape convins că ce a întreprins BEC Timișoara a fost o manevră premeditată, care trebuia să pară a fi o greșeală.  Consecințe există deja și îmi afectează serios campania. Sunt nevoit să îmi refac conceptul de promovare, noul set de afișe electorale și să corectez impactul confuziei produse în rândul populației cu privire la poziția pe buletinul de vot, pe care am anunțat-o public din prima zi de campanie – inclusiv prin intermediul unei postări Facebook care a strâns nu mai puțin de 23.300 de vizualizări în Timișoara într-o singură zi și pe care am fost nevoit să o șterg (și arhivez) pentru a nu acumula și mai multe citiri. La fel am procedat cu majoritatea postărilor după 10 mai, le-am șters și arhivat”, spune Vasile.

Pentru că a apărut și cel de-al doilea candidat independent, Cristian Moș, acesta face ca oamenii să nu mai știe care e, până la urmă, ”independentul”. Vasile nu înțelege de ce această candidatură a fost, de fapt, depusă, pentru că el știe că oricum nu are nicio șansă.

”Când a apărut la final de lună aprilie, pe ultima sută de metri, încă un independent candidat la Primăria Municipiului Timișoara, plecat în acele zile din rândurile USR, mi s-a părut inițial a fi o inițiativă total neinspirată și nefezabilă. Neinspirată, pentru că îi prevăd un rezultat electoral mediocru. Nefezabilă, pentru că nu avea cum să strângă 2800 de semnături de susținere în 10 zile, mai ales că se anunța vremea rece și ploioasă – așa cum a și fost”, mai spune Marian Vasile.

Candidatul cu șanse mari atestate mai spune că nu înțelege cum Moș a reușit să strângă semnăturile necesare candidaturii, când el, de abia a strâns aceste semnături cu 200 de oameni, care au umblat după ele 50 de zile. O spune chiar Vasile, într-o ”notă”.

Notă: Toate partidele au strâns cu greu semnăturile, pe fondul dezgustului general al populației pentru mediul politic. Personal, am adunat semnăturile cu 200 de simpatizanți, care au lucrat 50 de zile”, scrie Marian Vasile.

Pentru a strânge semnături, Moș a fost pe teren unde a mimat că are acțiuni pe teren, dar Vasile știe că a fost la masă cu un politician care e cunoscut pentru jocuri făcute permanent.

Cel puțin așa am crezut, pentru că domnul respectiv a ”colectat” semnăturile rapid, mimând acțiuni în teren – spun „mimând” pentru că respectivul independent apare acum în mai toate pozele de campanie singur… Ulterior, am aflat că acesta a fost văzut la masă cu un politician important, cunoscut pentru jocurile pe care le întreprinde permanent și am început să pun lucrurile cap la cap”, este analiza politică a candidatului Vasile.

Într-un atac, cel puțin lipsit de fair-play, Marian Vasile începe să analizeze cariera contracandidatului său independent, despre care spune că nu a muncit nimic pe postul ocupat la CJT, mai mult, că își arogă realizări obținute, de fapt, de Vasile când ocupa o funcție în aceiași instituție.

”Respectivul independent are și el trei nume, ca mine, a lucrat și el în mediul privat și -de asemenea- a activat în ultimii ani în Consiliul Județean Timiș (folosesc termenul ”a activat”, pentru că nu pot afirma că a știut să muncească, fapt certificat și de alți colegi – deși acum acesta își aroga o serie de realizări, inclusiv ale subsemnatului)”, spune Vasile.

Pentru acesta totul e clar, Moș e doar o ”torpilă” electorală, care să distrugă acele șanse reale pe care el le-ar avea în cursa de primar. Oamenii nu știu să aleagă ”independenții”, vor fi confuzați, doar prin faptul că ei există și nu e unul singur!

Așadar, aceste ingrediente personale îi asigură o „rețetă de succes” pentru a confuza electoratul cu privire la candidații INDEPENDENȚI, electorat care nu reține toate amănuntele unei candidaturi (de exemplu numele exact) și, în unele cazuri, nu va ști pe care candidat INDEPENDENT să pună ștampila. Am întâlnit deja mai multe astfel de cazuri, persoane care -deși mă susțin categoric datorită informațiilor aflate despre mine- nu disting foarte bine lucrurile. Bineînțeles, scopul acestui candidat este dublu, acela de la lua și de la USR câteva voturi. Două ținte dintr-o lovitură, dictată de politicianul abil ante-menționat…”, își încheie analiza electoral-politcă Marian Vasile.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

ADID Timiş şi RETIM au demarat o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase din menajer în Zona 1 Rural

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

9 ore ago

Membrii birourilor electorale primesc banii de la Primăria Timișoara

Primăria Timisoara a anunțat că, începând de miercuri, 3 iulie, demarează plata indemnizațiilor pentru membrii…

9 ore ago

Debut excelent pentru timişoreanca Anca Todoni la Wimbledon. S-a calificat în turul II după un meci de doar 83 de minute

Timişoreanca Anca Todoni (142 WTA) s-a calificat în turul secund al competiției de la Wimbledon 2024,…

9 ore ago

Bugetul participativ al Primăriei Timișoara a atras 91 de proiecte

Societatea civilă din Timișoara a depus un total de 91 de propuneri pentru proiecte care…

9 ore ago

Clarificări de la STPT: Aplicația Tranzy a funcționat fără sincope de la lansarea în Timișoara

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) doreşte să facă unele clarificări după ce în online…

10 ore ago

Poliţiştii locali, o nouă razie printre cerşetori: “Nu le oferiți bani încurajând astfel lenea și lipsa de respect!”

Acțiunile polițiștilor locali împotriva cerșetoriei au continuat în ultimele zile. 56 de persoane au fost…

14 ore ago