Politica

Paula Romocean: Timișorenii erau trimiși la privat pentru RMN-uri, Cârpacii le obțineau gratis și peste rând de la Olimpia Oprea

Într-o conferință de presă, susținută alături de Nicolae Robu la sediul PNL Timișoara, fosta directoare a Spitalului Municipal din administrația PNL, Olimpia Oprea, a dezvăluit, râzând, că le-a oferit familiei Cârpaci RMN-uri gratis și peste rând ca să fie de acord cu dezmembrarea unui teren din centrul orașului, pentru care era necesar acordul vecinilor. 

După ce Nicolae Robu i-a cerut pe un ton ridicat să tacă, Olimpia Oprea, în prezent șefa femeilor PNL, nu s-a putut abține și a făcut următoarea declarație: “Vladimir Cârpaci, cu care am făcut dezmembrarea terenului înainte de a depune proiectul la Balneo, câte RMN-uri și-a făcut domnul Cârpaci ca să fie de acord cu dezmembrarea, nici nu știți domnule primar, cu toată familia”.

Într-o explicație transmisă ulterior, Olimpia Oprea a continuat să vorbească despre favorurile făcute Cârpacilor, fără să realizeze că fapta ei este cel puțin imorală

˝Referitor la programările la RMN-uri, fostul manager al Spitalului Municipal Timișoara susține că cei din familia Cârpaci se prezentau adesea cu urgențe, cu diverse probleme de sănătate, și o sunau pentru a o ruga să îi ajute cu programări˝, a transmis Olimpia Oprea presei locale.

Cum a procedat administrația condusă de Dominic Fritz?

Când clanul Cârpaci a cerut 200.000 de euro pentru acces la șantierul ORL, pe un teren domeniu public, controlat ilegal de Cârpaci, Primăria s-a adresat Justiției. În ciuda presiunilor și șantajului, primarul Dominic Fritz a cerut prin ordonanţă preşedinţială să aibă acces pe terenul oraşului și a obținut victoria.

˝Este absolut revoltător că timișorenii erau trimiși la privat pentru RMN-uri, să scoată bani din buzunar sau erau ținuți pe o lungă listă de programări, în timp ce Cârpacii obțineau RMNuri gratis și peste rând de la Olimpia Oprea fosta directoare de la Spitalul Municipal.  Aceasta este diferența între administrația condusă de Dominic Fritz și administrația lui Nicolae Robu. Cel din urmă făcea favoruri Cârpacilor ca să rezolve o problemă, în timp ce administrația Fritz s-a adresat Justiției. Ceea ce Nicolae Robu obținea prin RMNuri peste rând, Dominic Fritz a obținut în instanță, cu legea în mână.  Nici nu este de mirare că familia Cârpaci a ocupat ilegal casa din Loga 52 încă 7 ani după ce judecătorii constatau că au obținut-o prin fals. Pentru că între administrație și clanuri exista o relație de complicitate gen o mână spală pe alta, favor contra favor.˝, a declarat Paula Romocean, președinta USR Timișoara și lidera grupului USR din Consiliul Local.

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța Timișoara Unită USR-PMP-Forța Dreptei-UDMR”) și realizat de operatorul economic SC AHY OFFICE SRL. Cod unic de identificare: 21240009.

Share
Published by
Advertorial

Recent Posts

Timişoara are o nouă campioană la tenis: Ryana Deac Iancău

Deşi din punct de vedere al infrastructurii sportive Timişoara este încă departe de renumele oraşului,…

10 ore ago

Din acest weekend putem merge direct de la Timișoara cu trenul spre litoralul Mării Negre

CFR Călători anunță lansarea, din acest weekend, a programului estival de transport „Trenurile Soarelui”. Turiștii…

14 ore ago

Călin Dobra acuză echipa Buciu de lipsă de maturitate și comportament pueril, după demisia de la Primăria Lugoj

Câștigătorul fotoliului de primar al Lugojului pentru viitorul mandat, Călin Dobra, îl acuză pe primarul…

14 ore ago

Noutățile legislative privind protecția mediului în dezbatere la CCIA Timiș

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului…

16 ore ago

Primul transfer la Dumbrăviţa este de fapt o revenire

Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa anunță perfectarea primului transfer pentru sezonul 2024/2025. Mijlocașul Luca Bodri revine…

18 ore ago

Cum va fi vremea în weekendul 15-16 iunie 2024

După multe zile cu ploi şi vijelii, în sfârşit vin şi zile senine. Weekendul acesta…

18 ore ago