Politica

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Municipiul Timişoara, Titu Birceanu, depusă de Mirela Toc. Aceasta contestase numirea lui Birceanu, spunând că cel în cauză nu îndeplinește condițiile legale pentru a ocupa poziția.

”Prin cererea redirecționată de către Tribunalul Timiş şi înregistrată la acest Birou Electoral de Circumscripție Județean sub nr. 262/08.05.2024, doamna Toc Mirela- Adriana, a solicitat schimbarea din funcția de preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripție nr.1 Municipiul Timişoara a domnului Titu Birceanu, susținând, în esență, că nu sunt respectate prevederile legale întrucât domnul Titu Birceanu nu este judecător în funcție, fiind pensionat din anul 2023. Analizând cererea formulată, Biroul Electoral de Circumscripție Județean nr. 37 Timiş, cu unanimitatea voturilor exprimate, urmează să o respingă ca tardivă”, a anunțat BEC Timiș.

Contestațiile asupra modului de organizare şi asupra componenţei birourilor electorale se pot face în termen de 48 de ore de la desemnarea președinților și a locțiitorilor acestora sau, după caz, de la completarea birourilor electorale cu reprezentanții partidelor politice, alianțelor politice sau alianţelor electorale ori organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri.

”Din cuprinsul procesului-verbal nr. 203/A din 11.04.2024 încheiat de preşedintele Tribunalului Timiş rezultă că domnul Titu Birceanu a fost desemnat în calitate de preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Municipiul Timişoara în data de 11.04.2024”, se mai spune în decizie.

Totodată, potrivit legii, în termen de 48 de ore de la desemnarea preşedintelui biroului electoral de circumscripție și a locțiitorului acestuia, cel mai târziu la data de 17 aprilie 2024, persoanele interesate pot formula contestații împotriva desemnării.

Formularea unei contestații împotriva desemnării preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Municipiul Timişoara la data de 02.05.2024, cu mult peste termenul legal în care o astfel de contestație putea fi formulată, este tardivă, motiv pentru care se impune a fi respinsă ca atare, transmite Biroul Electoral de Circumscriptie Judeţeană Nr. 37 Timiș

”Respinge ca tardivă contestația formulată de doamna Toc Mirela-Adriana, înregistrată sub nr. 262/08.05.2024, împotriva desemnării în funcția de preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Municipiul Timişoara a domnului Titu Birceanu”, este decizia luată.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Ștrandul Termal a intrat în reabilitare/FOTO

Mai mulți muncitori și utilaje trag tare, în această perioadă, la ștrandul Termal, în vederea…

23 de minute ago

Admiterea 2024 la UVT – centrele de admitere vor fi deschise la sediile din Timișoara și în nouă județe din țară

Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) va organiza și…

O oră ago

Constructorul a finalizat lucrările la bazinul de înot de la Jimbolia/FOTO

Unul dintre cele mai ambițioase proiecte lansate de Consiliul Județean Timiș, cel al bazinului de…

2 ore ago

Atunci când instituţiile statului se “ocupă” de violenţele clanurilor imobiliare de romi. Povestea Asociaţiei LOGS

În urmă cu exact doi ani Asociaţia LOGS, specializată în sprijinirea refugiaţilor, a fost nevoită…

2 ore ago

Arbitrii de la Ghiroda – FC Bihor ameninţaţi cu DNA-ul

Turul meciului baraj dintre Ghiroda şi FC Bihor s-a terminat la egalitate, 2-2, dar s-a…

3 ore ago

Un vot complicat

Se apropie ziua cu urna și avem câteva certitudini. Alianța politică PSD-PNL se va lăuda…

5 ore ago