Administratie

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv la ascuțit creioane. Domeniul atât de drag lui Cosmin Tabără, cel al proiectelor de baze sportive, nu va mai fi în subordinea acestuia.

Decizie dură a primarului Fritz în domeniul distribuirii responsabilităților spre viceprimari. După o primă tură de ”deposedare” de atribuții, petrecută anul trecut pentru că nu vota mereu proiectele propuse de administrație, acum Cosmin Tabără rămâne și fără singura zonă administrativă cu greutate care o mai avea în mână, cea a lucrărilor pentru bazele sportive, dar și cele … de transport feroviar, direcția înființată special pentru Chiș Culiță, atunci când primăria a fost obligată să îl reangajeze.

Responsabilitățile lui Tabără au fost … împrăștiate în trei zări.

”Primarul Dominic Fritz a retras astăzi, 10 mai 2024, viceprimarului Cosmin Tabără Amânar atribuțiile pe care le îndeplinea până în prezent, respectiv gestionarea Direcțiilor Proiecte și Lucrări Municipale pentru Sport și Transport Feroviar, Direcția de Evidență a Persoanelor și Serviciul Autoritate Tutelară. Aceste atribuții au fost preluate de viceprimarul Ruben Lațcău, de administratorul public al orașului, Matei Creiveanu, respectiv de secretarul general Caius Șuli”, a anunțat, sec, primăria.

Ulterior, primarul Diomionc Fritz şi-a motivat demersul

“La răscruce trebuie să te hotărăști în ce direcție mergi. I-am retras toate atribuțiile viceprimarului PNL Cosmin Tabără, după incidentul de aseară. Echipa consilierului său personal, Ilie Sârbu, care este candidatul AUR la primărie, s-a comportat inacceptabil. AURiștii au întrerupt cu violență verbală și fizică evenimentul nostru de punere a primului afiș din Piața Unirii. L-au îmbrâncit inclusiv pe viceprimarul Ruben Lațcău, care la un moment dat stătea între mine și agitatori. Suntem obișnuiți deja cu amenințări și intimidări, de la clanuri și interlopi până la AUR, care a devenit trupa de atac a PSDPNL. Noi rămânem fermi pe poziție, pentru corectitudine și demnitate. Cosmin Tabără candidează pe lista echipei Robu-PSD pentru Consiliul Local. Când ești cu un picior în barca PSDPNL și cu un picior în barca AUR, cu cel mai apropiat colaborator al tău candidat la Primărie, nu mai ai un al treilea picior cu care poți fi viceprimar în administrația Fritz. În lupta între înainte și înapoi, m-aș fi bucurat să ia o altă decizie”, a transmis Fritz.

Joi, Fritz apărea pe șantierul Stadionului Lego, anunțând ulterior, printr-un comunicat de presă, că se lucrează la fundațiile tribunelor. În paralel, responsabilul de proiect, Cosmin Tabără, era, de asemenea, pe șantier, filmându-se și vorbind despre evoluția șantierului. Așa cum a făcut-o de mai multe ori în ultima perioadă.

Dar, în loc să anunțe public un nou proiect, acum Tabără se vede nevoit să comenteze situația apărută. El spune că Fritz s-a lăsat influențat de Ruben Lațcău la luarea deciziei.

”În mod normal, azi trebuia să vă anunț că în câteva zile va fi la autorizare, pe masa primarului un nou proiect de infrastructură. Vă anunț, în schimb, că primarul, la influența celui care mereu e în mijlocul locului unde “noroiul” e mai mare, Ruben Lațcau, mi-a luat atribuţiile….cel puțin pentru perioada campaniei electorale. De fapt, este vorba despre un furt intelectual al celui care mă acuză “că stau sprijinit în lopată”, în urma cu 2 ani.”, spune Tabără despre situația apărută.

El îi adresează și o rugăminte lui Fritz, să nu blocheze proiectul stadionului Lego.

”Sigur ca această construcție a stadionului creează emulație și simpatie, și trebuia să o îmbrățișați, dar, vă rog, să nu blocați acest proiect! La fel cum vă rog să scoateți săptămâna viitoare la licitație proiectul de schimbare a pardoselii si a sistemului de iluminat de la Sala Olimpia! Altfel, împingem totul prea pe toamnă! La fel, vă cer să semnați de urgență începerea lucrărilor la arena Mircea cel Bătran! Sau parcul Rațiu, un model de parc care va fi în Timișoara”, mai spune Tabără.

El susține că totul a fost transformat într-o luptă politică, una din care vor suferi timișorenii.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Pietre, ciucuri, imprimeu – cele mai interesante 3 modele de sandale cu toc

Încălțămintea nu mai este doar o necessitate practică, ci și o expresie a stilului personal…

2 ore ago

Paula Romocean: „Dacă oameni ca tine nu se implică, în România nu se va schimba nimic”.

Unde te-ai născut? Cum era familia ta, bunicii, părinții?  M-am născut într-un sat din județul…

2 ore ago

Accident grav în centrul oraşului/FOTO

Un tânăr, în vârstă de 19 ani, a condus un autoturism pe strada Michelangelo, iar…

4 ore ago

Ștrandul Termal a intrat în reabilitare/FOTO

Mai mulți muncitori și utilaje trag tare, în această perioadă, la ștrandul Termal, în vederea…

5 ore ago

Admiterea 2024 la UVT – centrele de admitere vor fi deschise la sediile din Timișoara și în nouă județe din țară

Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) va organiza și…

6 ore ago

Constructorul a finalizat lucrările la bazinul de înot de la Jimbolia/FOTO

Unul dintre cele mai ambițioase proiecte lansate de Consiliul Județean Timiș, cel al bazinului de…

6 ore ago