Sport

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului Național de Junioare U13, ce se va desfășura în perioada 29 mai–2 iunie.

Până să se califice la turneul final, ce va fi compus din 8 echipe (Champions Sibiu, CSM București, CS Dinamo, CSV Craiova, CSM Lugoj, VIctoria Nădlac, CSM Focșani, respectiv CSS BEGA Timișoara), fetele antrenate de Cerasella Șerban și Traian Cionca s-au calificat de pe locul 2 la turneul zonal, după CSM Lugoj, într-o grupă din care mai făceau parte CSS Lugoj, CSS Bega 2 și LPS Cetate Deva.

Format din 6 grupe, turneul semifinal 1 a fost găzduit de 6 orașe în perioada 12–14 aprilie, urmând a se califica direct în finala campionatului național, echipele clasate pe locul 1. Cele șase echipe clasate pe locul 2, precum și cele mai bune două echipe clasate pe locul 3, urmau să își dispute ultimele două locuri vacante pentru finala campionatului național în două turnee împărțite în două grupe a câte patru echipe. Doar cele două echipe clasate pe locul 1 urmau să se califice în finala campionatului național de minivolei.

Ca să revenim puțin la turneul semifinal 1, grupa găzduită de Baia Mare, din care a făcut parte și CSS Bega Timișoara, a avut o desfășurare plină de suspans.

Timișorencele s-au calificat de pe locul 3, dintr-o grupă din care mai făceau parte Victoria Nădlac (câștigătoarea grupei), ACS Super Volei 2017 Oradea (ocupanta locului 2), iar echipa gazdă, CSS 2 Baia Mare a încheiat pe 4. Meciul decisiv pentru desemnarea ocupantei locului 2 s-a disputat între CSS Bega și ACS Super Volei Oradea. Bănățencele au codus cu 2-0 la seturi, urmând a fi egalate la 2 și mai apoi învinse de orădence în decisiv.

În urma rezultatelor jocului, mini-voleibalistele de pe Bega, s-au calificat la turneul semifinal 2, seria B, găzduit de Oradea. Așadar, în week-end-ul recent încheiat, 10-12 mai, CSS Bega a reușit să își depășească toate cele 3 adversare ale sale, după cum urmează: ACS Atomic Blaj Black 3-0, ACS Super Volei 2017 Oradea 3-1 (aceeași echipă care o învingea la Baia Mare pe CSS Bega cu 3-2), CS Axiopolis Cernavodă 3-0.

Calificări en-fanfare

Cerasella Șerban a spus după acest turneu: “Cu cele patru calificări la turneele finale din acest sezon, aș putea spune că pentru secția de volei a CSS Bega Timișoara a fost un sezon excepțional. Ne-am calificat la fazele finale cu U13, U17 și U19 feminin, respectiv U15 masculin. La U13-minivolei am sperat până în ultima clipă că ne vom califica în finală. La turneul semifinal 1 de la Baia Mare am fost trei echipe foarte bune, Nădlac, Oradea și noi. La turneul de la Oradea am știut că avem toate șansele să câștigăm această semifinală 2. Obiectivul ni l-am îndeplinit. Ce se întâmplă de acum încolo la turneul final este bonus pentru noi.”

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

ADID Timiş şi RETIM au demarat o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase din menajer în Zona 1 Rural

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

9 ore ago

Membrii birourilor electorale primesc banii de la Primăria Timișoara

Primăria Timisoara a anunțat că, începând de miercuri, 3 iulie, demarează plata indemnizațiilor pentru membrii…

9 ore ago

Debut excelent pentru timişoreanca Anca Todoni la Wimbledon. S-a calificat în turul II după un meci de doar 83 de minute

Timişoreanca Anca Todoni (142 WTA) s-a calificat în turul secund al competiției de la Wimbledon 2024,…

9 ore ago

Bugetul participativ al Primăriei Timișoara a atras 91 de proiecte

Societatea civilă din Timișoara a depus un total de 91 de propuneri pentru proiecte care…

9 ore ago

Clarificări de la STPT: Aplicația Tranzy a funcționat fără sincope de la lansarea în Timișoara

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) doreşte să facă unele clarificări după ce în online…

10 ore ago

Poliţiştii locali, o nouă razie printre cerşetori: “Nu le oferiți bani încurajând astfel lenea și lipsa de respect!”

Acțiunile polițiștilor locali împotriva cerșetoriei au continuat în ultimele zile. 56 de persoane au fost…

14 ore ago