Politica

Călin Dobra acuză echipa Buciu de lipsă de maturitate și comportament pueril, după demisia de la Primăria Lugoj

Câștigătorul fotoliului de primar al Lugojului pentru viitorul mandat, Călin Dobra, îl acuză pe primarul ”secret”, Claudiu Buciu, din spatele celui real, Bogdan Blidaru, că împreună cu echipa sa dă dovadă de imaturitate, comportament pueril și faptul că lasă zeci de mii de oameni fără conducere la primărie.

Vă reamintim că Buciu a pierdut cursa pentru un nou mandatde primar, în fața lui Dobra. Deși el și-a asigurat postul de edil-șef la precedentele alegeri, Buciu a rămas fără post după ce justiția l-a demis, în urma unor probleme legate de domiciliul său. Acum, imediat după aflarea rezultatelor la ultimele alegeri, el a anunțat că întreaga sa echipă va demisiona, pentru a lăsa liber ”domnului doctor”, adică Dobra, să conducă municipiul de pe Timiș. Problema e că acesta va putea prelua postul doar după patru luni, atunci când se încheie actualul mandat.

„Mă adresez echipei demisionare din Primăria Lugoj. Când ai în mână soarta unui oraș, și responsabilitatea a zeci de mii de oameni, nu merge să te superi, să-ți iei jucăriile și să pleci. Un astfel de comportament e total pueril! E lipsă de maturitate și fair play și dacă încerci să pui presiune și pe restul angajaților din administrația locală, ca să demisioneze din echipele de proiecte la care lucrau, de exemplu, într-o încercare de a bloca activitatea municipalității. Și totul doar, ca să arăți că ești supărat că ai pierdut!”, a transmis Călin Dobra, învinsului Buciu.

Având în vedere situația creată, Dobra anunță că echipa partidului său, prin reprezentanții din consiliul local, își va asuma preluarea conducerii primăriei.

”Sunt mișcări mișelești care se fac în această perioadă și la care nu am cum să asist nepăsător. Îi asigur pe lugojeni că organizația PSD Lugoj, prin consilierii locali, este pregătită să preia frâiele, bineînțeles, până în octombrie, când îmi încep oficial mandatul de primar, astfel încât să nu se ajungă la un blocaj administrativ, așa cum își doresc actualii care gestionează Primăria Lugoj!

În teorie, Bogdan Blidariu, primarul interimar al Lugojului și viceprimarul interimar Adrian Serendan asigurau conducerea, după ce Buciu fusese deposedat de postul de primar. În fapt, el era angajat ca și consilier personal al primarului și asigura conducerea efectivă a primăriei.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sâmbătă se redeschide ştrandul STPT de pe strada Renaşterii

Sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 09 00, piscinele Bazei de agrement, aflate în cadrul…

2 ore ago

Din birou, la Iulius Gardens. Outdoor Office Day a transformat o zi obișnuită de lucru în prilej de socializare

Iulius Gardens a devenit locul preferat al celor care lucrează în companiile din Iulius Town.…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 21 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 21.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Angajat de la „Pieţe”, dat afară după ce a făcut un accident soldat cu o victimă, fiind băut şi cu permisul suspendat

Societatea Piețe S.A. Timișoara rămâne consecventă în demersul de livrare a unor condiții cât mai…

15 ore ago

Încă un copil mort la scăldat. S-a întâmplat la Sânnicolau Mare

Astăzi la Lugoj, în apele Timişului şi-a găsit sfârşitul un tânăr, iar acest caz nu…

15 ore ago

Se prelungesc restricțiile de tonaj impuse pe drumurile naționale și autostrăzi

Restricțiile de trafic rutier impuse pe drumurile naționale și autostrăzi din România se prelungesc, ca…

15 ore ago