Sănătate

Conducerea Spitalului Județean Timișoara respinge acuzațiile lansate de Alin Nica

Referitor la ultima declarație video a Dlui Alin Nica legată de noua Maternitate de la Spitalul Clinic Județean Timișoara, declarăm următoarele:

1 .Deschiderea Maternității la 1 Iunie era efectiv imposibilă: Spitalul a putut demara formalitățile pentru obținerea numeroaselor avize/autorizări obligatorii, legale (ISU, Mediu, DSP, Ministerul Sănătății, CNCAN, etc.) doar DUPĂ predarea Clădirii de către Consiliul Județean Timiș – care s-a întâmplat doar în data de 29 Aprilie anul curent!

2. Echipa de control trimisă astăzi de D1 Nica a avut o întâlnire de lucru cu mine și alți 5 angajați ai Spitalului cu responsabilități în realizarea demersurilor legale, în care au constatat că formalitățile au fost demarate cu celeritate și că sunt într-o fază avansată de finalizare.

3. Echipa de control a afirmat în fața celor prezenți că având în vedere data la care a fost predată clădirea către Spital era imposibilă deschiderea Maternității la 1 Iunie!

4. Trebuie precizat că termenul de operaționalizare/deschidere a Maternității conform prevederilor Proiectului este 31 august și având în vedere stadiul obținerii autorizărilor/avizelor deschiderea va avea loc înainte de termen!

5. Tema atacurilor Dlui Nica este una falsă: deschiderea Maternității la 1 Iunie nu era posibilă, decât cu riscul punerii în pericol a securității mamelor și nou-născuților și toată lumea înțelege și știe asta! Da, afirmăm că vom deschide Maternitatea în timp și în condiții de siguranță pentru pacienți, animați de responsabilitate și profesionalism și nu de interese electorale!

6. Conducerea Spitalului Județean Timișoara (manager, director medical) nu este încadrată în niciun partid politic și a ocupat posturile prin concurs; ne-am construit cariera cu profesionalism și ne bucurăm de recunoaștere națională și internațională pentru contribuțiile semnificative aduse în dezvoltarea sistemului sanitar românesc.

7. Avem de a face cu un atac jalnic făcut fără nicio bază obiectivă, doar în scop electoral, care aruncă o umbră nemeritată asupra muncii atâtor oameni ce au contribuit ta realizarea unui obiectiv sanitar major pentru comunitatea noastră.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara

Prof Dr Dorel Săndesc, Manager

Conf Dr Andreea Rață Director Medical

Share
Published by
Advertorial

Recent Posts

Miercuri se întrerupe furnizarea apei calde pe mai multe străzi din Timişoara

În vederea remedierii unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare a oraşului, Colterm…

29 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 26 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 26.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

53 de minute ago

Anca Todoni, debut perfect în calificări la Wimbledon

Timişoreanca Anca Todoni a acces în turul al doilea al calificărilor la Wimbledon după ce…

14 ore ago

Cum să alegi ținuta elegantă perfectă

Alegerea ținutelor potrivite pentru ocazii elegante poate fi o provocare, mai ales când trebuie să…

14 ore ago

Echipa UVT a învins într-o nouă competiție internațională

Echipa care a reprezentat Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul competiţiei „UNITA PhD International…

15 ore ago

Schimbare totală pe proiectul drumului de legătură DN 69 – A1. Oferta firmei contestatare învinge primul câștigător

Viitorul drum de legătură între DN 69, de la bifurcația spre Sânandrei și autostrada A1,…

16 ore ago