Social

Mai multe locuri de admitere la facultăţile din cadrul UPT!

Dacă cererea este mare şi oferta este pe măsură. Iar în acest an, foarte mulţi tineri sunt interesaţi de UPT!

Cererea tot mai mare de absolvenți ai unor specializări inginerești, dar și a unora adiacente, pe piața muncii se reflectă și în creșterea numărului de locuri bugetate alocate Universității Politehnica Timișoara pentru admiterea la ciclul de studii de licență în anul universitar 2024-2025.

Având în vedere solicitările de pe piața muncii, Universitatea Politehnica Timișoara a decis suplimentarea numărului de locuri la toate facultățile.

Începând cu data de 1 iunie 2024, a fost demarată și preînscrierea candidaților la concursul de admitere, care se face online, folosind aplicația Enroll, disponibilă pe pagina web dedicată admiterii: https://admitere.upt.ro/.

Candidații sunt încurajați să își creeze conturi pe platforma Enroll, în perioada 1 iunie – 10 iulie 2024, cei care se preînscriu în această perioadă urmând să beneficieze de o reducere a taxei de înscriere de la 150 de lei la 100 de lei pentru înscrierea la maxim două secțiuni de concurs.

Ulterior, pentru a se înscrie în concurs, candidații au obligativitatea de a încărca în contul creat pe platforma Enroll o copie a diplomei de bacalaureat/adeverinței și de a completa fișa de înscriere cu media obținută la bacalaureat.

Și în acest an vor exista locuri speciale la admitere dedicate absolvenților din mediul rural, absolvenților proveniți din centre de plasament, absolvenți cu cerințe educaționale speciale, absolvenți de etnie romă, locuri speciale alocate Serviciului Român de Informații, locuri alocate sportivilor de performanță. De asemenea, elevii care au obținut premii la etapele naționale sau internaționale ale concursurilor și olimpiadelor școlare pot fi admiși fără a mai susține concursul de admitere.

Detalii suplimentare despre admitere pot fi găsite pe website-ul Universității Politehnica Timișoara (http://www.upt.ro), în secțiunea dedicată admiterii.

Repartizarea locurilor pentru admiterea la ciclul de studii de licență, pentru sesiunea iulie 2024 este următoarea:

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

“Festivalul pepenilor”. Primăria şi SC Pieţe pun din nou la dispoziţia producătorilor 25 de puncte de vânzare

S.C. Pieţe S.A. vine în sprijinul producătorilor locali de pepeni verzi și galbeni prin organizarea…

11 ore ago

Opt unități școlare din județul Timiş vor obţine granturi prin PNRR pentru un program privind reducerea abandonului şcolar

Ministerul Educației a anunțat lista școlilor din Timiș care sunt eligibile pentru finanțări PNRR, în…

11 ore ago

Festivalul Inimilor închide circulația rutieră pe mai multe străzi

Între 3 și 7 iulie, la Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului…

13 ore ago

Universitatea de Vest a fost clasificată într-un nou top universitar

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este prezentă în topul Best Global Universities Rankings 2024,…

13 ore ago

134 ani de Wimbledon. Adversară grea pentru Anca Todoni. Vezi cu cine au picat româncele

Tragerea la sorți a celui de-al treilea turneu de Grand Slam al sezonului a avut…

13 ore ago