Politica

Elena Lasconi intră în competiţia pentru preşedinţia USR. Dominic Fritz s-a retras din cursă

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, i-a anunțat pe un grup intern pe colegii săi de partid că nu va mai candida la șefia USR, transmite G4Media. În schimb, în ultima zi în care se mai depun candidaturi, a intrat în competiţia pentru şefia USR Elena Lasconi, primăriţa oraşului Câmpulung Muscel. În urma demisiei lui Cătălin Drulă, în perioada 24-28 iunie, USR organizează alegeri pentru preşedinţia partidului.

Lovitură de teatru în USR. La doar cinci zile de la momentul în care şi-a anunţat candidatura la preşedinţia partidului, Dominic Fritz s-a retras din cursă.

„Ce mă alimentează în acest proces nu este ambiția mea personală – tot ce voiam să câștig, am câștigat deja duminica trecută – ci simțul datoriei pentru un partid în care mă simt acasă și de care România are nevoie. Vă mulțumesc pentru cele multe mesaje și telefoane din ultimele zile, pentru încrederea și încurajările voastre”, a anunţa Dominic Fritz, pe grupul de partid, potrivit G4Media.

El a mai afirmat  că a luat la cunoștință că propunerea sa de a separa candidatura la prezidențiale și președinția partidului nu pare să aibă suficientă tracțiune în interiorul partidului.

„Să merg înainte cu această propunere aș risca să ne dezbinem într-un moment crucial și nu vreau să repet greșelile din USR care au dus la fragmentare. Nu am nevoie de președinția USR ca să particip la reconstrucția partidului. O pot face din orice loc și vă îndemn pe toți să vă puneți întrebarea: cum pot contribui eu? Voi susține noul președinte sau noua președintă cu toată puterea mea. Mi-aș dori să respectăm toți rezultatele alegerilor interne ce urmează și să muncim pentru un rezultat bun în toamnă și chiar pentru victoria pe care o dorim”, a spus Dominic Fritz.

În schimb, în lupta pentru şefia USR a intrat Elena Lasconi, primăriţa realesă din Câmpulung.

„Am decis să-mi depun candidatura pentru președinția USR. Motivul: reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat”, a transmis Elena Lasconi.

Prin retragerea lui Fritz, Lasconi este favorită certă să preia conducerea USR şi aproape sigur va candida şi la preşedinţia României din partea acestui partid.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Anca Todoni, debut perfect în calificări la Wimbledon

Timişoreanca Anca Todoni a acces în turul al doilea al calificărilor la Wimbledon după ce…

10 ore ago

Cum să alegi ținuta elegantă perfectă

Alegerea ținutelor potrivite pentru ocazii elegante poate fi o provocare, mai ales când trebuie să…

10 ore ago

Echipa UVT a învins într-o nouă competiție internațională

Echipa care a reprezentat Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul competiţiei „UNITA PhD International…

11 ore ago

Schimbare totală pe proiectul drumului de legătură DN 69 – A1. Oferta firmei contestatare învinge primul câștigător

Viitorul drum de legătură între DN 69, de la bifurcația spre Sânandrei și autostrada A1,…

12 ore ago

Timișoara a ajuns la 23 de noi tramvaie cumpărate prin finanțare europeană. Cea de a treia etapă, ultima, se încheie în această lună/Foto

Marți a avut loc finalizarea proiectului „Înnoirea flotei de tramvaie”, prin care Primăria Timișoara a…

12 ore ago

Cât de benefic este să ai un cont curent și un card de credit online

Situațiile în care, din punct de vedere financiar, suntem puși să facem alegeri dificile ni…

13 ore ago