Politica

Inedit. După pierderea alegerilor de către PNL, primarul Lugojului demisionează din funcţie înainte de termen

Primarul interimar al municipiului Lugoj, Bogdan Blidariu, va demisiona din funcţie pe data de 1 iulie, la fel urmând să procedeze şi viceprimarul interimar Adrian Serendan, ambii PNL. Anunţul nu a fost făcut de către unul dintre cei doi, ci de consilierul primarului, Claudiu Buciu, candidatul perdant al PNL la Primăria Lugoj.

 Ineditul acestor alegeri locale, devansate cu câteva luni, este că noii primari vor intra “în pită” abia perste câteva luni, în luna octombrie, atunci cînd li se termină mandatul de patru ani. Primarul şi viceprimarul Lugojului, ambii interimari, nu mai aşteaptă acest termen şi vor demisiona la 1 iulie. Acest lucru nu a fost transmis de vrenul dintre cei doi, ci de Claudiu Buciu, candidatul PNL la funcţia de primar, care a pierdut alegeriler de duminică. Buciu a câştigat Primăria Lugoj în 2020, dar a fost suspendat din funcţie doi ani mai târziu, fiind acum consilier al primarului interimar, Bogdan Blidariu,

Anunţul lui Buciu, făcut pe Facebook, a avut şi foarte multe tente ironice.

“Vin specialiștii. Votul Lugojenilor, care a fost masiv împotriva noastră, ne obligă să facem demersurile administrative necesare pentru a preda cât mai rapid puterea de a lua decizii administrative celor care le-au câștigat încrederea. Lugojenii au considerat că nu suntem cei mai buni pentru a conduce comunitatea. Și asta în cel mai pur mod de exprimare al democrației, prin vot direct. Fapt pentru care suntem obligați să aducem Lugojenilor, în cel mai scurt timp posibil, beneficiile unei administrații conduse de cei pe care i-au ales. Așa este corect față de Lugojeni. Trebuie să respectăm decizia luată în mod democratic.

Astăzi am demisionat din toate funcțiile deținute în echipele de implementare a proiectelor finanțate cu fonduri europene nerambursabile și din funcția de Consilier Personal al Primarului, începând cu data de 1 iulie 2024. La fel vor face și Primarul Municipiului Lugoj și Viceprimarul Municipiului Lugoj, astfel încât, aleșii Lugojenilor (actualii consilieri locali) vor putea numi un Viceprimar care va prelua atribuțiile de Primar.

Această persoană va fi aleasă dintre Consilierii Locali ai PSD Lugoj, cu votul consilierilor locali actuali.  Primarul interimar astfel numit îl va putea lua drept consilier personal pe alesul Lugojenilor (Dom’ Doctor Dobra) pentru postul de primar, pentru a ne putea demonstra cum va schimba el în bine viața comunității. Dacă îi respectă pe Lugojeni. Ne luăm cărțile, vin specialiștii cu diplome…”, a transmis Buciu.

Călin Dobra (PSD) a câştigat alegerile la Lugoj cu 31,73% , fiind urmat de Buciu – 25,57% şi Erwin Floroni (USR) – 22,57%.

 

Share
Published by
Alex Nestor
Tags: demisiilugoj

Recent Posts

Anca Todoni, la un pas de tabloul principal la Wimbledon. Sânge rece pentru timişoreancă

Anca Todoni s-a calificat în turul trei al calificărilor la Wimbledon, după ce a învins-o…

52 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 27 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 27.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Egalul necesar! România merge în optimi de pe primul loc

Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO…

13 ore ago

Ce facem cu deșeurile periculoase din menajer? RETIM și ADID Timiș anunță cea de-a treia campanie de colectare gratuită din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

19 ore ago