Opinii

Jurnal de campanie (22). La Săcălaz, comasaţii s-au „spart” în Buboi şi Boboi. Dar tot o „bubă” fără şcoală avem

Una dintre cele mai strânse lupte pentru o primărie din Timiş se va da, cu certitudine, la Săcălaz. Asta şi fiindcă e una dintre puţinele primării din Timiş unde PSD şi PNL nu au candidaţi comuni. Aici şi situaţia politică a fost extrem de fluidă, cu multe permutări, pentru ca în final să se ajungă la o luptă în trei. Respectiv actualul primar, Nicu Viorel, va încerca să mai obţină un mandat în faţa PSD-istului Dumitru Adi Boboi şi a PNL-istului Cosmin Buboi.

La Săcălaz “comasaţii” din PSD şi PNL nu s-au înţeles în privinţa unui candidat comun, astfel că vor merge separat în lupta pentru câştigarea primăriei. Dincolo de cvasi-confuzia numelor celor doi, aducând a paronim, un alt lucru îi apropie pe cei doi candidaţi, dar despre asta mai târziu.

Cosmin Buboi a ajuns candidat după schimbarea de la vârful PNL Timiş, respectiv mazilirea via Bucureşti a lui Alin Nica. Până la acel moment candidat al PNL era actualul primar Nicu Viorel. Buboi este un apropiat al lui Nicolae Robu, dar şi al fostului secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu, acesta din urmă având cuvântul decisv în a-l readuce în prim plan. Fost vicepreşedinte al PNL Timiş şi extrem de influent în perioada în care Robu şi Popoviciu conduceau filiala, Buboi a mai candidat de două ori la Primăria Săcălaz, dar fără succes. Ultima dată, în 2020, deşi avea un partid puternic în spate, PNL, a pierdut în faţa candidatului PMP. Buboi a cunoscut o anumită celebritate în filiala pe atunci condusă de un doctor inginer, prin faptul că şi-a luat Bacalaureatul la 38 de ani.

Candidatul PSD la funcţia de primar al Săcălazului este Dumitru Adrian Boboi. Actual viceprimar PMP, el a intrat în ultimii ani în conflict cu primarul coleg de partid, scandalurile dintre cei doi fiind la ordinea zile. La evenimentul de lansare a candidaturii sale au participat mai mulţi interlopi din Timişoara. De fapt, în sală au fost mai mulţi timişoreni, decât locuitori ai Săcălazului. În fine, ce-i aseamănă cel mai mult pe cei doi candidaţi, dincolo de nume? “Dragostea” de carte, de şcoală. Dacă în cazul lui Buboi am lămurit situaţia, Boboi se pare că nici la “bac” n-a ajuns. El abia scrie, iar atunci când reuşeşte să nu rupă pixul, scrie doar cu litere mari precum analfabeţii. De ortografie n-are rost să vorbim. Documentul de mai jos nu este o excepţie, ci exact regula. Exact aşa scrie un candidat PSD la funcţia de primar! Ca atare, dincolo de vorbe mari, PNL şi PSD ne demonstrează încă o dată, câţi bani dau pe educaţie.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Anca Todoni, la un pas de tabloul principal la Wimbledon. Sânge rece pentru timişoreancă

Anca Todoni s-a calificat în turul trei al calificărilor la Wimbledon, după ce a învins-o…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 27 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 27.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago

Egalul necesar! România merge în optimi de pe primul loc

Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO…

14 ore ago

Ce facem cu deșeurile periculoase din menajer? RETIM și ADID Timiș anunță cea de-a treia campanie de colectare gratuită din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

20 de ore ago