Politica

Nicolae Robu și PSD, prieteni ca uleiul și apa. Candidatul PNL la Primăria Timișoara, pune alăturarea cu social-democrații la motivele insuccesului/UPDATE

Cel mai probabil, Nicolae Robu nu a fost niciodată un fan înrăit al colaborării politice dintre PNL și PSD, dar, decent, a mers înainte cu această situație fără să menționeze ceva care să dăuneze colaborării. Dar, ulterior, în urma analizei făcute asupra motivelor pentru care acum poate deveni ”pensionar” politic, Robu spune că ”alăturarea cu PSD” l-a tras în jos la vot.

Totuși, nu trebuie să uităm că exact o colaborare dintre cele două partide, opuse ideologic, dar ”prietenoase” la nevoie, din punct de vedere electoral, PSD și PNL, atunci sub forma USL. a fost cea care i-a oferit lui Robu mandatul ”princeps” de primar. De la cenebrul ”sac cu cartofi”, lansat de Titu Bojin, atunci lider PSD, la actuala colaborare dintre cele două partide, în care toată lumea se face că e prietenoasă, nu e decât o aparentă diferență.

Nicolae Robu a păstrat această aură a prieteniei, cel mai probabil a oferit și un plus partidului de stânga în zona Timișoara, și nu a ieșit public cu ceva rău spus de parteneriat. Dar, la o zi de la alegeri, a trecut acest parteneriat pe lista celor care l-ar fi tras în jos la votul timișorenilor. El a pus pe lista acestor motive, atât prigonirea lui Alin Nica, la pachet cu pierderea fanilor săi, dar și alăturarea cu PSD sau celebra conferință cu RMN-ur pentru Cârpaci (aceasta spusă ”conspirat): ”imaginea creată de disensiunea intervenită în PNL și trecerea în tabăra Fritz a unui nr important de membri PNL și simpatizanți ai lor;  alăturarea cu PSD, știut dezavuată în Timișoara, de numeroși membri și simpatizanți PNL; gafele în comunicare ale unor persoane, membri PNL; “măiestria” cu care dl Fritz a știut să inducă ideea că eu aș fi “Robul”clanurilor, iar el luptător contra lor, când de fapt sunt atâtea dovezi pt cine vrea să știe adevărul că cel ce a luptat cu adevărat cu clanurile am fost eu, eu pe tot intervalul 2013 – 2020, dl Fritz fiind, ca și cu multe alte lucruri, doar un profitor în plină campanie”, a scris Robu pe Facebook.

Atitudine de gentleman, cu mici sugestii, la PSD

La rândul său, nici Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, nu a avut prea multe lucruri rele de spus față de partenerul său care a pierdut, până la urmă alegerile.

Analiza acestui vot o vom face în perioada viitoare, noi și partenerii de la PNL. Rămâne să discutăm în perioada viitoare care sunt cauzele acestui rezultat, care nu este un rezultat rău, dar este o înfrângere. Și atunci când e o înfrângere…”, a spus Simonis.

UPDATE. Robu precizează: nu fac reproșuri la adresa PSD

La scurt timp după publicarea de către debanat.ro a opiniilor fostului primar, Nicolae Robu, referitoare la motivele care ar fi dus la pierderea alegerilor pentru un nou mandat la conducerea Municipalității, unde spunea că alăturarea sa cu PSD ar fi unul dintre motive, el revine și face precizări pentru acest punct. Iar aici el precizează că nu face reproșuri PSD, cu care ar fi colaborat în această campanie, ci că unii simpatizanți PNL ar fi dezavuat  alăturarea PNL – PSD.

Punctul 2 din postarea anterioară nu este de niciun fel vreun reproș la adresa PSD, cu care am colaborat f bine, mai ales cu studenții social democrați, cu tinerii social-democrați și cu persoanele propuse de consilieri locali. Este pur și simplu includerea în inventarul de explicații ale situației în speță a unui lucru știut de oricine: un nr de membri și simpatizanți PNL dezavuează alăturarea PNL – PSD și o parte a acestora nu m-au votat sub sigla comună PSD – PNL. A se vedea și punctul 1”, a scris Robu, tot pe Facebook.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Festivalul Ceaunelor se mută duminică la Giarmata Vii

Duminică, 29 septembrie de la ora 14, la Giarmata Vii va avea loc a doua…

37 de minute ago

Retro Parada Toamnei închide pe 12 octombrie, la Timişoara, sezonul expoziţional retro

Sâmbătă, 12 octombrie, începând cu orele 14:00 în Piața Unirii se va da startul ediţiei…

O oră ago

Mii de studenți pe stadionul Știința, la StartUPT. Festivitate de deschidere vibrantă la Universitatea Politehnica Timișoara/Foto

Campusul Universității Politehnica Timișoara s-a animat vineri, 27 septembrie 2024, încă de dimineață, cu ocazia…

2 ore ago

Cod galben de ploi începând din Banat. La munte, lapoviță și ninsoare

Meteorologii anunţă cod galben de ploi, începând de sâmbătă după-amiază, în mai multe judeţe din…

3 ore ago

Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj

Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile…

15 ore ago