Social

Amenzi de poeste 130 de mii de lei pentru şoferii autovehiculelor de mare tonaj care circulau în zone interzise

Polițiștii locali au aplicat, în ultima perioadă, sancțiuni de 132.105 lei conducătorilor de autovehicule de mare tonaj care au circulat în zone interzise sau au parcat pe străzile Timișoarei.

Printre acţiunile polițiștilor locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră din ultima perioadă s-a numărat luarea unor măsuri legale în cazul autovehiculelor de mare tonaj care circulă sau staționează în zone interzise. De altfel, cu privire la aceste aspecte au fost primite și sesizări de la cetățeni care reclamă faptul că astfel de autovehicule se deplasează pe străzi precum Albinelor, Martir Dan Carpin, Balta Verde, Petru Cermena, Arthur Rubinstein, fără a ține cont de indicatoare, producând trepidații la clădirile din apropiere și deteriorând carosabilul.

Polițiștii locali au aplicat, în ultimele luni, un număr de 102 sancțiuni contravenționale în valoare de 132.105 lei, conform OUG 195/2002, pentru circulația cu autovehiculele de mare tonaj fără respectarea restricțiilor impuse prin indicatoare rutiere, dar și conform HCL 486/2006, unor autovehicule cu masa de peste 3,5 tone care au parcat în mai multe zone din oraș, deși acest lucru este interzis.

Spre exemplu, un bărbat care a parcat în cursul zilei de marţi, 23 iulioe, pe Strada Măcin cu o autoutilitară cu semiremorcă a fost sancționat cu 2.500 de lei. Un alt bărbat care a circulat cu tir-ul pe Bdul Regele Ferdinand, fără a avea o autorizație în acest sens, în zonă fiind și indicatoare care interzic circulația pe acest sector de drum, a fost sancționat cu amendă de 1.485 de lei.

Astfel de situații au mai fost întâlnite în zone precum General Ion Dragalina, Ștefan Luchian, Uranus, George Popovici, P. Cermena, Eroilor de la Tisa, 16 Decembrie 1989, IC Brătianu, Oituz, Circumvalațiunii, Take Ionescu etc.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere pentru a evitarea sancționarea cu amenzi drastice, verificări pe aceste linii fiind efectuate zilnic.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago