Timp liber

“Banatul în artă”. Tabără de creație pe Dealurile Silagiului

Zece pictori din euroregiunea DKMT se află la Buziaș, începând cu 15 iulie, pentru a participa la prima tabără de creație intitulată “Banatul în artă” și organizată de Asociația „Prezent” cu sprijinul Primăriei Buziaș.

Tabăra de creație este un demers de actualizare, evidențiere și promovare a tendințelor și curentelor artistice din euroregiunea DKMT, din zona picturii și aduce în perioada 15 – 19 iulie, pe Dealul Viilor din Silagiu, artiști care vor performa în cadrul unor ateliere de pictură, întâlniri și discuții, dar și activități de prezentare a județului Timiș, toate finalizate printr-o expoziție itinerantă de lucrări pe tema geografică vizată.

„Proiectul are ca obiective actualizarea, evidențierea și promovarea tendințelor și curentelor artistice din euroregiunea DKMT, din zona picturii, stabilirea unor colaborări noi între artiștii din zona DKMT, dar și facilitatea accesului tinerilor din județul Timiș la arta picturii contemporane și, nu în ultimul rând, promovarea orașului Buziaș și a împrejurimilor”, precizează Stela Gutiu, inițiator și organizator al proiectului.

Pe termen lung, proiectul are ca scop stabilirea unor conexiuni noi în domeniul picturii din euroregiunea DKMT, promovarea valorilor culturale ale acestei zone și dezvoltarea interesului tinerilor pentru lumea artei bănățene.

În cadrul proiectului, parteneri sunt Galeria Armonii Cromatice din Timișoara, Galerija naivne umetnosti din Voivodina, Societatea de Limbă Română din Voivodina, Casa de Cultură a Orașului Buziaș și Agape Artă și Natură, Silagiu.

Între activități se numără ateliere de pictură, ateliere interactive cu elevii din Buziaș, întâlniri și discuții cu artiști locali, expoziții itinerante, tururi ghidate în Buziaș și împrejurimi, degustări de vinuri și produse locale tradiționale, editare și tipărirea unei broșuri finale.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

SCM Poli întâlneşte Bacăul la matineu în Sala UVT

SCM Politehnica Timișoara întâlnește CSM Bacău, sâmbătă, la ora 11.00, la sala UVT. Partida contează…

O oră ago

Toamna prinde putere! Cod galben şi portocaliu de ploi în ţara. Şi vremea se răceşte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de ploi torenţiale,…

2 ore ago

Galeria POD a Centrului de Cultură și Artă Timiș găzduiește expoziția de pictură „Aripi”/FOTO

Expoziţie de neratat! Începând cu data de 19 septembrie, de la ora 18.00, publicul timișorean…

2 ore ago

Crește salariul mediu net din Timiș

Datele oficiale prezentate de Direcția Regională de Statistică Timiș arată că salariul mediu net a…

3 ore ago

SCM Timişoara bate Steaua şi merge în turul 3 al Cupei României

Nu a fost uşor, dar a fost meritat! Echipa de baschet a oraşului a tras…

4 ore ago

Dumbrăvița revine în joc în fața altei echipe nou-promovate

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița reia lupta din Liga 2, cu un nou meci pe teren…

4 ore ago