Primăria Timişoara

Containere ca și vestiare sau un teren nou pentru un sediu al canotorilor? Roxana Iliescu și Dominic Fritz s-au contrat la maxim în plenul Consiliului Local

Proiectul unui nou sediu pentru baza de canotaj a CSM Timișoara, prin oferirea a trei containere pentru a fi folosite ca și vestiare, a fost momentul care a declanșat o nouă dispută în plenul Consiliului Local Timișoara, protagoniști fiind consilierul Roxana Iliescu și primarul Dominic Fritz.

Consiliera locală a subliniat că aceste trei containere, fără sursă de curent și apă, nu sunt nici pe departe o soluție pentru a rezolva problema canotorilor. De asemenea, a solicitat informații despre un teren de 15.000 de metri, pe care primarul l-ar fi oferit pentru o nouă bază de canotaj, afirmație respinsă de primar. De asemenea, Roxana Iliescu a cerut informații legate de un nou teren pentru care a realizat un proiect de hotărâre prin care acesta, situat pe strada Timoc, să fie alocat pentru ridicarea unei noi baze. Din nou, Fritz a spus că nu a promovat proiectul, doar pentru că cei de la Canotaj nu au dorit acel teren.

Soluția cu baza provizorie, cu containere, din Parcul Rozelor, este cel mai bun.

Terenul respectiv (n.r. Parcul Rozelor), la fel ca și canotajul sunt la CSM, care, deși numele pare să sugereze, nu e în subordinea primăriei, în momentul în care clubul va veni cu un proiect, noi vom face acest lucru. Din discuția cu Elisabeta Lipă, va urma și o cerere internă, mingea este la acest club. Secția de canotaj nu e la primărie, noi ajutăm cum putem, noi nu pute să jucăm meciul lor.”, a răspuns primarul Dominic Fritz. 

Roxana Iliescu nu a fost deloc mulțumită de răspunsurile primite și a insista că propunerea ei de hotărâre, cu terenul de pe Timoc, să meargă înainte, indiferent de situație.

Acest teren (n.r. din Parcul Rozelor) este în proprietatea statului român a fost dat CSM cu mulți ani în urmă. Pe acest teren sunt deja terenuri pe care sunt deja amenajate pentru alte sporturi, nu ar fi loc pentru un club nautic acolo. Am plecat de la afirmația că oferim 15.000 de metri, mă gândeam că e un alt teren. Dar dacă vorbim de același, care e deja dat la CSM, acolo nu putem vorbi de investiții ale municipiului, nu e în patrimoniul primăriei. Înainte să depun proiectul, am avut o discuție cu directorul și cu antrenorul. Informațiile prezentate de dumneavoastră sunt total în opoziție, voi avea o nouă discuție cu ei, și voi ruga să transmită o adresă în scris, de a da în folosință gratuită acel teren. Eu vreau să subliniez că dincolo de concordanță, eu cred că le-ar fi de folos, oportunitatea e decisă de Consiliul Local Timișoara. Procedați în aceiași manieră nelegală. Puteați ca atunci când venea proiectul pe masa consilierilor, să voteze că nu e oportun. Acesta e mecanismul legal, când promovăm un proiect. Cu avize negative, oricum, trebuie să vină pe masa consilierilor și ei să decidă dacă e oportun sau nu. Eu vă rog să ținem cont de prevederile legale, să vă asigurați că proiectul va urma calea legală și noi vom decide”, a răspuns Roxana Iliescu.

Primarul Dominic Fritz a răspuns că, de fapt, a dorit ca reprezentanta Pro România să nu se facă de rușine, promovând un proiect care nu e dorit ce cei care ar urma să fie beneficiari.

Am făcut greșeala să cred că nu doriți să vă faceți de râs cu supunerea la vot a proiectului de hotărâre, unde ceilalți spun că nici nu îl vor, da nu am nicio problemă să îl facem și să avem din nou această dezbatere. Nu dezinformați, ați spus că ofer o bază de 1,5 hectare, nu am folosit niciun cuvânt. Lipă a spus că, citez, ”au existat mai multe opțiuni pe care le-am analizat cu Dominic Fritz și cea mai bună opțiune este actuala bază csm, este o bijuterie”. Și eu am spus la fel că acest teren este soluția cea mai bună”. Nu am folosit cuvântul ofer, ceea ce ar fi fost oricum absurd, pentru că nu este terenul nostru, este deja terenul acestui club”, a mai spus Fritz..

Normal, răspunsul cu făcut de rușine nu a fost ”gustat” de consilierul local, care s-a întrebat cine s-ar face de rușine, ea cu o propunere pentru un asemenea teren, sau primarul cu containerele fără sursă de apă și curent.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Prostie dusă la extrem: beat și fără permis, l-a încurcat pomul de pe marginea drumului

La data de 5 octombrie, polițiștii Secției 11 Rurale Sânnicolau Mare, sub coordonarea procurorului din…

2 ore ago

Eșec dureros pe terenul Rapidului, la o singură posesie

Echilibru a fost cuvântul de ordine al partidei din etapa a III-a din sezonul regular…

3 ore ago

„Jazz și viață socială în comunism”. Expoziție multimedia

„Arhiva de Sunet”, o inițiativă independentă care sondează relația dintre muzică și societate, vă invită…

3 ore ago

Nu va faceţi program weekend-ul următor! Se întoarce mult aşteptatul Festival al Papricaşului de la Buziaş

Festivalul Vinului şi Papricaşului de la Buziaş, cea mai mare şi populară manifestare de gen…

4 ore ago

Liga 3. Peciu bate la Arad și rămâne prima, victorii și pentru Poli și Ghiroda, eșec neașteptat pentru Șag

Etapa a VI-a din C9 a fost una a vizitatorilor. Oaspeții au câștigat patru din…

4 ore ago

Bombă din debut! Lugojencele s-au impus pe terenul campioanei

După o vară cu multe schimbări și un început de toamnă în încercarea de a…

4 ore ago