Social

Echipa de Robotică CSH a Colegiului “Carmen Sylva” din Timișoara a obţinut un nou premiu la Chicago Robotics Invitational 2024.

Echipa de robotică CSH a Colegiului Național Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara aduce acasă, pentru a doua oară, un premiu de la competiția internațională Chicago Robotics Invitational, desfășurată în Statele Unite ale Americii.

Cei 13 elevi și-au demonstrat încă o dată abilitățile și perseverența, reușind să obțină performanțe pentru Timișoara. După o serie de 62 de meciuri de calificare, echipa CSH s-a clasat pe locul 9, cu un record de 7 victorii din 10 meciuri jucate.

În urma procesului de selecție a alianțelor, echipa CSH a urcat pe locul 8, devenind astfel căpitanii alianței cu numărul 8 de la Chicago Robotics Invitational. Este de menționat că aceasta a fost singura alianță formată din trei echipe din România. Echipa a continuat să impresioneze, ajungând până în optimile de finală ale competiției.

Pe lângă performanțele din competiție, echipa CSH a obținut și premiul Bridge Builders Award Finalist. Acest premiu prestigios este acordat echipei care excelează în construirea unei punți între generații, conectând și inspirând mereu noua generație de elevi către domeniile științei și tehnologiei. Membrii echipei se implică activ în comunitate, participând la activități de voluntariat în cadrul evenimentelor oficiale și sprijinind noile echipe prin mentorare, încurajând astfel dezvoltarea de cunoștințe și abilități.

Aceste realizări demonstrează angajamentul și dedicarea echipei de robotică CSH, consolidând poziția Timișoarei pe harta globală a inovației și excelenței în domeniile STEM, cu precădere în domeniul roboticii.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

3 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago