Social

Găsiți de polițiștii locali la cerșit, mai mulţi oameni ai străzii au fost tunși, spălați și schimbați de haine de către asistenții sociali

Doar în cursul zilei de marţi, 9 iulie, polițiștii locali au depistat și predat Complexului de Servicii Sociale ”Sfântul Francisc” de pe Str. Telegrafului, un număr de 20 de persoane care se aflau pe străzile orașului. Unii dintre ai au acceptat să fie tunşi, spălaţi şi să-şi schimbe hainele.

Acțiunile care vizează combaterea fenomenului cerșetoriei sunt desfășurate intensiv, zilnic, deoarece, în ultima perioadă, persoanele din această categorie au devenit un motiv de disconfort pentru ceilalți cetățeni, care se simt deranjați de prezența lor în intersecții, în parcuri, în zona centrală, în mijloacele de transport în comun, în proximitatea lăcașelor de cult sau a marilor centre comerciale.

Printre cei predați ieri au existat și mai multe persoane care au acceptat sprijinul asistenților sociali în privința igienizării, fiind tunși, spălați și schimbați de hainele pe care le aveau, căldura de afară, viața pe stradă, fiind factori ai unor posibile îmbolnăviri atât în cazul lor, cât și al celorlalți cetățeni.

Tot în cursul zilei de ieri, în jurul orei 18.00, un bărbat de 37 de ani, din aceeași categorie a oamenilor străzii, a fost depistat de polițiștii locali spălând un covor chiar în stația STPT Gheorghe Barițiu cu apă de la cișmeaua din apropiere. Bărbatul a fost sancționat cu 1.000 de lei, conform HCL 117/2024. El a declarat că o femeie i-ar fi dat bani să îi spele covorul, dar a refuzat să dea detalii cu privire la persoana în cauză.

“Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățeni să NU mai ofere bani cerșetorilor deoarece în acest fel, pe lângă faptul că îi menținem în stradă, vin și din alte zone ale țării știind că aici ”fac bani” din apelarea la mila publică. Reamintim celor care observă cerșetori sau oameni ai străzii că pot suna la numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale, 0256.968 sau 0256.246.112, pentru ca echipajele noastre să se deplaseze în vederea preluării acestor persoane și predarea lor către centrul social al DAS Timișoara, care face toate demersurile pentru a încerca reintegrarea lor în societate. Acțiunile continuă și în perioada următoare”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

7 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

9 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago