Economic

Peste o mie de noi locuințe au fost fost finalizate în primele luni ale acestui an, în Timiș

Sectorul imobiliar din Timiș oferă constant noi locuințe către beneficiari. Cererea în creștere pentru noi locuințe și case este satisfăcută de către constructori.

Datele oficiale arată că numărul de noi locuințe finalizate în primul trimestru al anului în curs a fost de 1112. Adică aproape același număr de locuințe finalizate ca și în primul trimestru al anului precedent, când au fost livrate către beneficiari 1192 de astfel de construcții. O analiză a datelor arată o creștere a numărului de case și apartamente livrate în zona urbană, de la 406 la 451, și scăderea celor din mediul rural, de la 786 la 661. Cel mai probabil, această schimbare apare ca urmare a ridicării de blocuri cu mai multe apartamente, în zona urbană, la pachet cu o scădere a interesului pentru ”case pe pământ”, locuințe individuale care, de cele mai multe ori se ridică în zona rurală, mai ales pentru că aici prețurile terenurilor sunt mai scăzute.

Un alt semnal că în Timiș construcțiile civile merg bine este dat și de numărul de noi autorizații de construcție eliberate. În luna aprilie, ultima analizată de Direcția Regională de Statistică, au fost eliberate 252 de asemenea documente, fiind prima dată în ultimul an când se depășește pragul de 200 de autorizații. De asemenea, în martie au fost eliberate 194, iar în martie 186. Semn că în Timiș se va construi destul în perioada viitoare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Se repară mai multe școli și grădinițe din Timișoara

Mai multe unități educaționale din Timișoara vor intra, pe perioada verii, în reparație. Intervențiile au…

11 minute ago

Anca Todoni a pierdut în 65 de minute în faţa numărului 2 mondial. Totuşi, pentru timişoreancă limita e cerul

Nu a avut şansă de această dată şi nici noroc. Timişoreanca Anca Todoni a pierdut…

2 ore ago

1500 de pasageri au descoperit Timișoara din double decker-ul Flight Hidden Treasures/FOTO

Un număr de 1500 de pasageri au  urcat în bus-ul double decker-urlui pus la dispoziția…

4 ore ago

Întreruperi în funcționarea sistemului de roviniete și peaje. Vor pute apărea întârzieri și întreruperi în funcționarea sistemului

Efectuarea unor lucrări la sistemul de comunicații ale centrului de date care se ocupă cu…

4 ore ago

Ceremonie de top pentru o generaţie de top/FOTO

Pentru istorie. Sărbătoare memorabilă pentru absolvenții promoției 2024 a Universității Politehnica Timișoara! La 100 de…

6 ore ago

Românii îşi doresc un preşedinte independent politic. Sondaj INSCOP

Potrivit sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în iunie 2024, peste…

7 ore ago