Primăria Timişoara

Primăria repară şi face frumoase mai multe străzi și bulevarde din Timișoara

Mai multe străzi și bulevarde din Timișoara vor beneficia, în perioada următoare, de mai multe reparații ale carosabilului și trotuarelor.  Primăria Municipiului Timișoara, prin Societatea de Drumuri Municipale, va efectua, pe timpul verii, astfel de operațiuni.

Programul de reparații a demarat deja în luna iunie. Deja au fost finalizate lucrările începute la trotuare, parcări și carosabil în zonele Girocului, Aradului, Lipovei, Badea Cârțan și Freidorf. De asemenea, în zona Metro 2, au fost pietruite mai multe străzi. 

În luna iulie sunt, de asemenea, programate lucrări de reparații în special pe bulevardele și arterele mari ale Timișoarei: Calea Aradului, Calea Lugojului și Calea Circumvalațiunii, pentru a asigura condiții cât mai bune de circulație pentru pietoni și șoferi. În zona Circumvalațiunii, lucrările vizează carosabilul și trotuarul, dar și realizarea a 2 treceri de pietoni înălțate pe Calea Bogdăneștilor și în Piața Consiliul Europei. 

În zona Elisabetin se vor realiza lucrări de refacere a carosabilului pe străzile Evlia Celebi și Protopop George Dragomir și în scuarul Piața Bisericii, iar în zona Complexului Studențesc se vor reface trotuarele degradate și carosabilul de pe străzile Ofcea, Daliei și Socrate.  

Lucrările pe care le realizează Primăria Municipiului Timișoara în luna iulie vizează atât reparații de infrastructură, cât și amenajări, cum ar fi cele de pe strada Cezar sau cele la pasarela pietonală care face legătura între zona Plopi și Crișan.  

În toate zonele unde se intervine, lucrările de reparații, amenajare și reabilitare a infrastructurii rutiere și pietonale sunt completate și cu lucrări de întreținere și amenajare a spațiilor verzi. Arborii sunt toaletați, se tunde iarba și aranjează gardul viu, se curăță resturile vegetale de pe domeniul public. Prin această abordare integrată se asigură o reabilitare completă a spațiului public, care să ofere condiții optime tuturor timișorenilor.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: strazi

Recent Posts

Românii îşi doresc un preşedinte independent politic. Sondaj INSCOP

Potrivit sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în iunie 2024, peste…

47 de minute ago

Urmează cea de-a treia campanie de preluare gratuită a deșeurilor periculoase din menajer organizată de RETIM împreună cu ADID Timiș

Deșeurile periculoase din menajer sunt extrem de nocive pentru mediul înconjurător și sănătatea umană! Acestea…

2 ore ago

Se caută furnizori pentru echipamente IT în valoare de 33 de milioane de lei. Vor fi folosite la dotarea școlilor din Timișoara

Licitația de 33 de milioane de lei pentru achiziția de echipamente IT și digitale pentru…

2 ore ago

Moş Teacă şi gonacul lui Hayssam pleacă la război. Nicu şi Marcel, doi oameni de onoare

Construcţia hermafrodită PSD-PNL cu care ne-a blagoslovit Klaus Iohannis pe motiv de stabilitate, crapă din…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 3 iulie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 03.07.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago

Visul frumos s-a terminat! România se întoarce acasă, dar măcar am câştigat o echipă

Naţionala României a părăsit Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după…

15 ore ago