Social

Primăriile din Timișoara, Becicherecu Mic și Dudeștii Noi pun la cale un parteneriat ce are finanțare asigurată deja de doi ani

La aproape doi ani de la semnarea contractului de finanțare, primăriile din Timișoara, Becicherecu Mic și Dudeștii Noi, au ajuns, în sfârșit, la etapa în care vor semna protocolul de colaborare prin care vor achiziționa un autobuz electric și două stații de încărcare, una normală, una rapidă. Întreaga investiție, adică un autobuz de 18 metri și două stații de încărcare, ar urma să coste 3,6 milioane de lei.

În următoarea ședință de plen a Consiliului Local Timișoara, pe masa aleșilor va apărea un proiect de protocol de colaborare între cele trei UAT, prin care se va putea derula investiția în vederea cumpărării autobuzului amintit. Contractul de Finanțare a fost semnat pe PNRR, în 28.11.2022, lider fiind municipiul Timișoara, în asociere cu comuna Becicherecu Mic și cu comuna Dudeștii Noi, care vor beneficia de o finanțare de 3.631.968,06 lei TVA inclus.

Acest proiect este unul ”privind încheierea unui protocol de asociere între Municipiul Timișoara, Comuna Becicherecu Mic și Comuna Dudeștii Noi pentru derularea procedurilor de achiziție publică privind achiziția de vehicule nepoluante (autobuze electrice) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în zona Timișoara și stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice.

”Se aprobă încheierea unui protocol de asociere între Municipiul Timișoara, Comuna Becicherecu Mic și Comuna Dudeștii Noi pentru derularea procedurilor de achiziție publică privind achiziția de vehicule nepoluante (autobuze electrice) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în zona Timișoara și stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice – proiect aferent investițiilor I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante), conform Anexei parte integrantă din prezenta hotărâre”, se spune în proiect.

Autobuzul electric va avea 18 metri, în plus vor fi cumpărate două stații de încărcare – 1 rapidă și 1 lentă, aferente proiectului finanțat menționat la alin (1).

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Prostomatul

Mircea Geoană, candidat nu știu cât de independent la Președinția României, se plânge că este…

O oră ago

Gătaia și Sculia primesc 15,6 milioane de lei, fonduri nerambursabile, pentru amenajarea a două noi parcuri

Orașul timișean Gătaia și localitatea Sculia vor beneficia de peste 15 milioane de lei, fonduri…

3 ore ago

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va premia cele mai bune companii din județ, la o nouă ediție a Topului Firmelor

Prima zi a lunii noiembrie aduce, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș, cea…

16 ore ago

UVT oferă studenților și absolvenților oportunitatea unui loc de muncă, la o nouă ediție a Career Days

Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă ediție a unuia dintre cele mai apreciate…

16 ore ago

Weekend ploios în Vest, dar și în restul țării

Vreme de toamnă în weekend cu multe precipitații. Meteorologii anunţă că, de vineri până sâmbătă,…

18 ore ago