Economic

Oamenii de afaceri din Timiș, invitați în Moldova

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost vizitată de Dubițkaia Tatiana Anatol, viceprimar al Primăriei Municipiului Bălți din Republica Moldova, și purtător al mesajului președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Ea a fost însoțită de Consulul Republicii Moldova la Timișoara. Silviu Șofronie.

Scopul principal al întâlnirii a fost prezentarea unei serii de evenimente care vor avea loc în cursul lunii octombrie, la Bălți și Chișinău, și lansarea invitației către CCIAT de a organiza o misiune economică cu acest prilej.

Astfel, în data de 2 octombrie, în coordonarea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bălți, se va organiza un Forum de Afaceri Republica Moldova România, eveniment dublat de participarea la deschiderea celei de-a 30-a ediții a CONSUM EXPO și la o cină festivă.

În cea de-a doua zi, 3 octombrie, firmele timișene vor participa la Chișinău, la deschiderea PRO-INDUSTRIA, unde sunt așteptați înalți oficiali ai Președinției Republicii Moldova și ai administrației publice centrale și locale.

Totodată, președinții CCIA Timiș și CCI a Republicii Moldova vor semna un Protocol de Colaborare, document-cadru care stabilește condițiile unui parteneriat eficient și viabil destinat promovării și dezvoltării relațiilor între cele două comunități de afaceri.

Misiunea economică se va încheia cu vizita la Combinatul de Vinuri CRICOVA, un complex subteran unic, cunoscut în întreaga lume pentru labirinturile sale imense și pentru vinurile sale excelente.

“Vă mulțumesc pentru vizită și pentru invitația de a organiza o misiune economic timișeană, cunoscând interesul multor companii membre ale CCIAT, și nu numai, de a dezvolta afaceri cu parteneri din Republica Moldova. Vom lansa invitația către firme și vom fi prezenți la toate aceste evenimente remarcabile. Totodată, suntem onorați de invitația conducerii camerei de comerț naționale de a semna un Protocol de Colaborare, ce ne va oferi posibilitatea de strânge relațiile inter-instituționale și de a stabili o agendă de evenimente în beneficiul firmelor noastre“, a declarat Florica Chiriță, președintele CCIAT în finalul întâlnirii.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: cciatmoldova

Recent Posts

Prostomatul

Mircea Geoană, candidat nu știu cât de independent la Președinția României, se plânge că este…

O oră ago

Gătaia și Sculia primesc 15,6 milioane de lei, fonduri nerambursabile, pentru amenajarea a două noi parcuri

Orașul timișean Gătaia și localitatea Sculia vor beneficia de peste 15 milioane de lei, fonduri…

2 ore ago

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va premia cele mai bune companii din județ, la o nouă ediție a Topului Firmelor

Prima zi a lunii noiembrie aduce, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș, cea…

15 ore ago

UVT oferă studenților și absolvenților oportunitatea unui loc de muncă, la o nouă ediție a Career Days

Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă ediție a unuia dintre cele mai apreciate…

16 ore ago

Weekend ploios în Vest, dar și în restul țării

Vreme de toamnă în weekend cu multe precipitații. Meteorologii anunţă că, de vineri până sâmbătă,…

17 ore ago