Administratie

Rețelele electrice din spitalele Primăriei Timișoara sunt supravegheate permanent

Având în vedere căldura de afara și consumul ridicat de electricitate, Primăria Timișoara și conducerile celor trei spitale din subordine monitorizează starea echipamentelor și a rețelei de electricitate pentru a interveni prompt în cazul unor eventuale defecțiuni sau avarii.

Pe fondul temperaturilor extrem de ridicate și al consumului de energie mai mare, există riscul ca rețeaua să se supraîncălzească și să cedeze, iar preocuparea municipalității și a spitalelor este de aasigura continuitatea serviciilor medicale în astfel de situații.

Până în prezent, nu s-au înregistrat întreruperi de curent la spitale, dar pentru avarii fiecare spital este dotat cu generatoare care pot funcționa autonom, astfel încât activitățile medicale esențiale să nu fie întrerupte. Spitalul Clinic Municipal dispune de 12 grupuri electrogene, pregătite să intre în funcțiune imediat în caz de nevoie la Clinicile Noi, Oncologie, ORL, Obstetrică, Maxilo-faciale, Oftalmologie, Dermatovenerologie, ASCAR și la sediul administrative al spitalului.

La Spitalul de Copii, în cazul supraîncălzirii rețelei, pot fi activate generatoare la Pediatrie, la blocul operator al secției Chirurgie și la Neuropsihiatrie Infantilă, iar Spitalul Victor Babeș dispune de două generatoare. Personalul medical este instruit și pregătit să gestioneze situațiile de urgență, astfel încât pacienții să nu fie afectați de posibilele întreruperi de curent.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sute de mii de ţigări scoase de pe piaţa neagră de poliţişti. Doi traficanţi, duşi la audieri

Polițiștii Secției 7 Rurale Lugoj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

O oră ago

Începe „The Galactic Imaginarium Film Festival”

Mâine, 13 sept. 2024, de la ora 16:00, la Galeria Bastion 3, va începe „The…

O oră ago

S-au efectuat primele teste pe liniile de tramvai de pe Calea Stan Vidrighin/FOTO

Primele tramvaie au circulat, după mult timp, pe Calea Stan Vidrighin. Nu au fost decât…

2 ore ago

Atacul ransomware asupra infrastructurii IT a Primăriei Timișoara a fost efectuat printr-un scaner și un calculator neprotejate

Primarul Timișoarei spune că doar 0,3% din datele deținute de municipalitate în sistem digital ar…

4 ore ago

Report de peste cinci milioane și jumătate de euro la Loto 6 din 49

Dacă te simți norocos... Reportul la Loto 6/49 la categoria I este de peste 5,63…

5 ore ago