Sport

Schimbări de clasament la viteză în coastă. Timişoreanul Radu Benea urcă pe locul 3

Etapa de viteză în coastă de la Reșița a stabilit noi recorduri pentru traseul de pe Valea Domanului, nu mai puțin de patru piloți fiind diferențiați de un interval de doar 8 zecimi de secundă în lupta pentru câștigarea rundei, toți devansând vechiul record din 2020 cu mai bine de o secundă. La turisme, competiția din Banat a adus și o schimbare, Radu Benea, ocupantul locului secund în weekend, urcând pe locul 3 la general.

După victoria de la Mediaș, pilotul timișorean de la Canova Racing a făcut o cursă excelentă și la Reșița. Pe un Ferrari 488 Challenge, acesta a avut două manșe de concurs spectaculoase, reușind să își doboare cu mai bine de două secunde recordul personal stabilit în urmă cu 3 ani.

Cronometrul s-a oprit la un incredibil 2:13,438, însă victoria i-a revenit în cele din urmă lui Alex Pițigoi (Porsche 992 GT3 Cup), mai rapid cu aproximativ o secundă pe fiecare manșă.

După acest rezultat, Benea, care în etapa a doua nu a punctat deloc, a urcat pe locul al treilea în clasamentul Categoriei I de la Masters, cu 36 de puncte, fiind depășit doar de Alexandru Pițigoi (75p) și Costel Cășuneanu (42p). La final se iau în calcul cele mai bune 5 rezultate din totalul celor 6 runde.

„Pentru noi este un rezultat bun, am luptat pentru fiecare secundă pe care am dat-o jos și faptul că suntem la numai o secundă de recordul all time al traseului înseamnă mult. Ne motivează pentru următoarele etape”, a spus Benea.

Celălalt pilot de la Canova Racing, juniorul Nicolas Benea a făcut din nou o etapă foarte bună. Cel mai tânăr pilot din Campionatul Național de Viteză în Coastă, la numai 16 ani, a câștigat din nou divizia debutanților și a terminat al doilea la juniori. Cu 103 puncte acumulate, Nicolas mai are nevoie de o victorie pentru a-și asigura titlul la debutanți.

Următoarea etapă de Masters va avea loc în mai puţin de două săptămâni, la Sinaia, pe un traseu care se întoarce în campionat după trei ani de pauză.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago