Se caută diriginte de șantier pentru construirea noului stadion al Timișoarei. Suma oferită, 2,4 milioane plus TVA

  Odată pornit proiectul noului stadion mare al Timișoarei, parcurge acum o nouă etapă în vederea ridicării arenei. Compania Națională de Investiții a lansat și licitația pentru găsirea unui diriginte de șantier.

Conform anunțului, contractul va avea durata de 86 de luni. Suma oferită este de 2,4 milioane de lei. Dirigenția va fi asigurată pentru ridicarea noului stadion care va înlocui actualul ”Dan Păltinișanu”. Nou stadion va costa 678 milioane de lei, cu TVA. Durata de execuție este de 30 de luni. Stadionul va avea 30.596 locuri pentru publicul general, 144 locuri pentru persoane cu handicap locomotor și 48 pentru persoane cu alte tipuri de handicap, 96 locuri pentru însoțitori, 336 locuri în tribuna VIP, 150 locuri pentru jurnaliști și 170 locuri conexe zonei presei. Se vor amenaja și 2 spații pentru parcarea autocarelor și minimum 10 locuri de parcare pentru vehiculele echipelor, 190 de locuri de parcare VIP și, până la amenajarea parcării din vecinătate, pentru presă.

Oportunitatea investiției este justificată prin obiectivele pe care implementarea acesteia își propune să le atingă: modernizarea infrastructurii sportive principale a municipiului Timișoara; creșterea gradului de implicare al comunității în activități sportive; recuperarea spațiului urban adiacent clădirii. Din punct de vedere al beneficiarului, obiectivul primar este realizarea unui stadion dedicat meciurilor de fotbal capabil să îndeplinească cerințele de acreditare pentru nivelul IV UEFA. Prin construirea unui stadion modern, la standardele UEFA, organizarea de competiții sportive importante va deschide noi oportunități în ceea ce privește turismul și industria hotelieră a județului Timiș”, conform caietului de sarcini.

Viitorul stadion va găzdui și concerte. În cadrul acestor evenimente, peluza și colțurile sudice vor fi neutilizate, în schimb va fi utilizată incinta de joc, pentru locuri în picioare. Capacitatea maximă pentru concerte cu public este estimată la 40.000 de spectatori.

Odată obținută autorizația de construire, acum urmează etapa demolării actualului stadion, una de care ar urma să se ocupe Consiliul Județean Timiș, care și deține în administrare arena actuală, care e închisă de doi ani. Pentru a se putea realiza acest lucru este necesară obținerea unei hotărâri de guvern.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago