Social

Studenții UVT vor beneficia de aproape 14 milioane de lei pentru ghidare în carieră

Universitatea de Vest din Timișoara anunță câștigarea a trei proiecte depuse în cadrul Programului Educație și Ocupare (MIPE). Prin intermediul acestor proiecte de activare și prezență a studenților în piața muncii, 960 de studenți își vor dezvolta abilitățile și competențele practice, în cadrul unor stagii de practică la companii relevante domeniului lor de activitate și interes.

UVT este singura universitate din Regiunea Vest care câștigă trei proiecte din Programul Educație și Ocupare (MIPE) și are încă două proiecte pe lista de rezervă, în competiția de proiecte din cadrul apelului „Promovarea dezvoltării programelor de studii terțiare de înaltă calitate, flexibilitate și corelate cu cerințele pieței muncii – Stagii Studenți”. Valoarea totală a acestor proiecte este de 13.794.647,61 lei.

Primul dintre aceste proiecte este „Calitate, eficacitate și relevanță pentru piața muncii în universități. Demersuri inovative pentru programe de învățare la locul de muncă pentru studenți”, cu un buget de 4.913.501,08 lei, din care 4.815.231,06 lei sumă nerambursabilă și 98.270,02 lei contribuție proprie UVT. Grupul țintă al acestui proiect este reprezentat de 260 de studenți, înmatriculați la UVT într-un program de nivel ISCED 6-8, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani și cu domiciliul în regiunile vizate, regiuni mai puțin dezvoltate.

Cel de al doilea proiect, „Practice4Future: Excelența prin practică – un pas important pentru viitorul tău!”, are un buget de 4.916.785,50 lei, din care 4.818.449,79 lei valoare nerambursabilă și 98.335,71 lei contribuție proprie UVT. Grupul țintă al acestui proiect este reprezentat de 300 de studenți ( ISCED 6-8), înmatriculați la UVT, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, cu domiciliul în regiunile vizate, regiuni mai puțin dezvoltate.

Ultimul proiect e „INstruire prin Stagii de Practică sau Internship-uri RElevante pentru JOBuri de calitate – INSPIRE JOB”. Acesta are un buget de 3.964.361,03 lei, din care 3.885.073,46 lei valoare nerambursabilă și 79.287,57 lei contribuție proprie UVT. Grupul țintă al acestui proiect este reprezentat de 400 studenți ai UVT cu vârsta între 18 și 35 de ani și domiciliul în județele considerate în proiect.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: proiecteuvt

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago