Sport

Am tremurat, am suferit, ne-am chinuit, dar împreună mergem în finală! Timişoara învinge Steaua în semifinala campionatului de rugby

După ce dimineaţa Baia Mare a învins în prima semifinală Dinamo cu 20-10, dupa masă în Ronaţ, aproape 1000 de oameni au venit să vadă meciul dintre liderul sezonului regulat SCM USV Timişoara şi Steaua, în cea de-a doua semifinală.

Şi a fost o adevărată încleştare a titanilor. Steaua, neavând ce să piardă şi după un sezon destul de slab a dat totul şi şi-a vândut scump pielea, în timp ce Timioara trebuia să se califice! Trebuia! Era lidera campionatului şi avea un joc mai bun, dar şi un lot mai valoros. Dar pe teren a fost greu… Şi asta şi datorită fluieraşilor care şi-au „făcut datoria”!

Bucureştenii au condus din primul minut cu 3-0 şi apoi minute bune cu 10-3, iar la pauză, „militarii” încă aveau avans, 10-8. În partea a doua, oaspeţii au ratat trei lovituri de pedeapsă, iar odată cu trecerea timpului, terenul s-a înclinat spre „H-ul” advers. Bănăţenii au ratat şi ei două lovituri de pedeapsă, dar au şi reuşit să transforme patru penalităţi, astfel că scorul s-a întors, 20-10. În ultimul minut, Steaua a mai reuşit un eseu transformat, 20-17 în favoarea gazdelor, care apoi au ţinut balonul departe în jumătatea adversă.

Aşadar, scor final 20-17, o calificare absolut meritată, dar venită după un meci greu cu mult chin, jucat pe o căldură sufocantă. Duminica viitoare, Timişoara joacă pe Arcul de Triumf cu titlul naţional pe masă.

Au marcat: Tique Iliesa – eseu, Plai – trei transformări, Rupanu – două transformări, respectiv, Doroftei, Ilincuţă – eseuri, Conache – două transformări şi o penalitate.

Omul meciului a fost ales Tique Iliesa, la mare concurenţă cu Simionescu, autorul unui meci senzaţional.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

2 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

3 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

6 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

7 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

8 ore ago