Sport

BCR Sport Arena Streetball Timișoara – Festival urban de sport, la Iulius Town

Circuitul național de baschet 3×3 BCR Sport Arena Streetball 2024 ajunge, în perioada 9 – 11 august, la Iulius Town și va aduce atmosfera plină de energie a campionatelor internaționale.

Circuitul național de baschet 3×3 BCR Sport Arena Streetball continuă cu cea de-a cincea etapă, care va avea loc în weekend-ul acesta, pe terenurile care vor fi amenajate la Iulius Town. Competiţiile vor fi spectaculoase şi se vor desfăşura atât în aer liber, în Family Plaza din Iulius Gardens, cât şi în interiorul Iulius Mall, în Atrium. Pe platoul Tucano, amenajat cu un coș de baschet, toți cei care iubesc acest sport își pot exersa aruncările și demonstra talentul, indifferent de vârstă sau nivel de experiență. Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Cele trei zone vor fi dedicate mișcării și sportului, și nu doar jucătorii de baschet se vor putea distra în acest weekend, ci şi publicul larg. În zona fanilor, spectatorii vor fi invitaţi la diverse jocuri tematice, își vor putea testa abilitățile fizice sau se vor putea duela pe un teren virtual, în zona de jocuri pe consolă.  Organizatorii au mai pregătit concursuri cu premii, momente de entertainment și multă muzică.

Turneul  este dedicat tuturor categoriilor de vârstă, astfel: U10 (mixt), U12, U14, U16, U18, U21, Open și +35, atât la masculin, cât și la feminin. Înscrierile se fac pe site-ul oficial al competiției, 3la3.ro, începând de luni, 5 august, ora 15.00, și se vor face în limita a 50 de echipe, cumulat, la toate categoriile până miercuri, 7 august, ora 18.00.

Fiecare jucător participant va primi puncte atât în ierarhia mondială FIBA 3×3, cât și în clasamentul BCR Sport Arena Streetball 2024. În baza clasamentului individual al jucătorilor pe sezonul 2024, cei mai buni dintre aceștia vor fi eligibili pentru a-și crea propria echipa la FINALA BCR Sport Arena Streetball 2024, care va avea loc București, în perioada 6-8 septembrie.

Vor fi acordate premii în bani pentru echipele campioane la categoriile Open Masculin și Open Feminin, iar echipele clasate pe primele două locuri la toate categoriile de vârstă vor primi premii din partea partenerilor evenimentului.

Baschetul 3×3 este, potrivit unui studiu al Comitetului Internațional Olimpic, cea mai populară disciplină sportivă urbană de echipă, cu peste 250 de milioane de practicanți în întreaga lume. Începând cu ediția Tokyo 2020, baschetul 3×3 este prezent în programul Jocurilor Olimpice.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

A venit din Arad la Timişoara, s-a îmbătat, a făcut scandal şi… a primit a pereche de cătuşe

Un bărbat din Arad a fost încătușat si sancționat de polițiștii locali după ce a…

3 minute ago

Regiunea Vest va avea strategie de adaptare la schimbările climaterice, făcută cu fonduri europene

Un număr de 40 de regiuni și comunități vor participa la un program de 18…

14 minute ago

Zona Antenelor se transformă total. Vor fi locuințe, birouri și spații comerciale, dar și școli, grădinițe, drumuri și un centru cultural modern/FOTO

Primăria Timișoara a pregătit o nouă strategie pentru una dintre cele mai interesante noi zone…

34 de minute ago

Primul mare test al tandemului Blaga – Pirtea. Va valida Bucureştiul lista de parlamentare a PNL Timiş aşa cum s-a votat la Timişoara?

La începutul lunii martie, prin vot unanim, Comitetul Director Judeţean (CDJ) al PNL decidea că…

41 de minute ago

Traficul feroviar pe ruta Timișoara Nord – Arad e blocat. Un vagon a deraiat

Un incident petrecut în Halta Șagu, din Arad, a blocat circulația feroviară pe ruta Timișoara…

O oră ago

Arădean scandalagiu, încătușat după ce a sărit pe mașina Poliției Locale la Gara de Nord

Polițiștii locali aflați în patrulare aseară, â în jurul orei 23.30, pe Bdul Republicii, au…

O oră ago