Opinii

„Ostașul” dezorientat și fantezia guvernării de dreapta

Mai degrabă e vorba de prostie. Nu cred în conspirații când pornim la drumul alegerilor parlamentare și prezidențiale din acest an. Nu puțini sugerează faptul că liberalul Nicolae Ciucă este preferatul americanilor, ba chiar moștenitorul lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, ca și cum funcția de președinte al României a fost lăsată vreodată ca în proba de ștafetă. N-a funcționat așa ceva nici de la Iliescu la Năstase, într-o țară greu eligibilă și pentru NATO, ce să mai vorbim de Uniunea Europeană. Dar un parfum de scenariu secret vrea să ne trezească atenția fără să ni se spună și puțin din rețeta asta misterioasă.

Mai degrabă e vorba de prostie în strategia „ostașului” plantat pe toate panourile patriei pentru o carte venită dintr-un pix manevrat de un „acușa plagiator”. Pentru a fi salvat de mazilirea în partid în vreme de după alegeri europarlamentare, lui Nicolae Ciucă i s-a aranjat orice nefăcută în combinația cu PSD, doar-doar rezultatul la urne îl va scăpa pe general de judecata perdantului din PNL. De ce și cum ar fi devenit Nicolae Ciucă un motor electoral care să pretindă un loc mai bun decât poziția a 5-a în cursa prezidențială, într-un top rușinos ocupat inclusiv de George Simion și Diana Șoșoacă este o întrebare la care nu primim răspuns de după perdeaua cu „mistere”.

De ce Nicolae Ciucă ar putea să promită o altă electroliză pe partea dreaptă a spectrului politic, când el a trebui să fie salvat de generozitatea și bășcălia lui Marcel Ciolacu, de o alianță cu PSD care a păstrat mediocritatea în PNL în toată spendoarea ei? De ce ar crede USR povestea asta cu o polarizare de dreapta propusă și, probabil, condusă de Nicolae Ciucă, șeful „ospătarilor” de la masa PSD? Dar o clipă am tresărit auzind că cineva vrea ca dreapta să câștige alegerile și să guverneze această țară, iar mulți ne-am zis că, iată, există viață și după moarte!

De ce ar putea guverna un PNL cu picioare de lut alături de un USR în curs de reidentificare, când aceste partide nu au putut conduce o majoritate politică mult mai credibilă, într-un punct de forță mult mai solid decât leșinul în care se scaldă liberalii și useriștii în acest moment? Pentru că a propus Nicolae Ciucă? Mai degrabă e vorba de o prostie să crezi că Nicolae Ciucă face altceva decât să cerșească disperat atenția și să se reașeze la masa PSD între o tură de turnat băutura în pahare și alta de negociat procente în interiorul alianței.

Așa că USR își poate continua liniștită reconstrucția în felul meșterului Manole, fără să mai aplece urechea la bazaconia generalului. În ce matematică de popotă ar ieși un calcul pentru o majoritate de dreapta? De când 20 cu 10, hai 15 procente, fac peste 50% cu tot cu UDMR, la o adică? Și de când un liberal ar fi invitat să facă un guvern minoritar de dreapta la îndemnul unui președinte Geoană sau Ciolacu? Și ce plăceri ar trebui să mai facă acel guvern vicleanului PSD, sinistrului SOS sau penibilului AUR? Și pentru ce? Pentru a-i înflăcăra mincinos pe alegătorii de dreapta?

Pentru prima oară după mulți ani, cei de pe partea PSD au cu adevărat cărțile cele mai bune pentru Cotroceni, iar pentru o guvernare de „dreapta” se poate amăgi doar generalul, arătând cum pune în slujba țării ospătăreala liberalilor. Știu că doare, dar mai bine să simțim că doare, decât de ne păcălim că e bine. Paul Stănescu de la PSD îl lăuda devastator pe Marcel Ciolacu zilele trecute, spunând că „are o inteligență peste medie”, probabil referindu-se la media membrilor PSD, nu a populației României. De Nicolae Ciucă nu a spus nimic, dar împreună pot face minuni.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Adi Bărar are acum statuie în Parcul Alpinet. Aceasta deschide Aleea Muzicienilor

După trei ani de așteptare, în Parcul Alpinet din Timișoara a fost dezvelită statuia cunoscutului…

4 ore ago

Pensionarii pot beneficia de sprijin pentru obținerea adeverințelor necesare recalculării pensiilor

Cele mai mari probleme pe care pensionarii le au atunci când doresc recalcularea pensiilor, prin…

7 ore ago

Județul Timiș ajută la înlăturarea efectelor inundațiilor din Galați

Prin eforturile celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Arhiepiscopiei Timișoara și…

7 ore ago

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

10 ore ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

12 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

14 ore ago