Administratie

Celebrarea Orașului, ultimele informaţii. Când se închide traficul rutier în zona centrală a oraşului

A doua ediție a evenimentului Celebrarea Orașului se va desfășura în perioada 16-18 august 2024 și îi are cap de afiș pe Rita Ora, Passenger, Zdob și Zdub, dar include peste 100 de evenimente culturale, sportive și comunitare, pentru toate vârstele, în mai multe locații din oraș.

„Celebrarea Orașului 2024” face parte din moștenirea Programului Cultural Național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, fiind finanțat de Municipiul Timișoara, coordonat și organizat de Centrul de Proiecte. Evenimentele oferite timișorenilor se adresează unor categorii diverse de interese și răspund cât mai multor preferințe, de la fotografie, la muzică, workshop-uri ecologice sau competiții sportive.

În acest an „Celebrarea orașului” va activa o locație centrală, cu o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați: Parcul Civic și Bulevardul I. C. Brătianu. Bega și toate spațiile care vor găzdui evenimente, în amonte și în aval, vor crea un traseu de explorare și (re)descoperire a orașului, de-a lungul apei care unește comunitatea.

Pentru a asigura derularea evenimentelor în condiții optime, la solicitarea Centrului de Proiecte, Comisia de circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, a aprobat închiderea circulației rutiere pe mai multe străzi din zona centrală, după cum urmează:

 în perioada 14.08.2024 (ora 11:00) – 20.08.2024 (ora 22:00), închiderea traficului rutier pe bulevardul I.C. Brătianu, tronsonul cuprins între Piața Iancu Huniade și strada Michelangelo, precum și pe strada Patriarh Miron Cristea, tronsonul cuprins între bulevardul. I.C. Brătianu – bulevardul Mihai Eminescu;

 în perioada 16.08.2024, 17.08.2024 și 18.08.2024, în intervalul orar 16:00-00:00, închiderea traficului rutier pe strada 20 Decembrie 1989 și strada Patriarh Miron Cristea, tronsonul cuprins între Piața Iancu Huniade și bulevardul Mihai Eminescu și bulevardul C.D. Loga, respectiv pe strada Carol Telbisz, precum și rezervarea a 30 locuri de parcare în parcarea MODEX (Piața Iancu Huniade).

Evenimentele incluse în „Celebrarea orașului” sunt accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități. Concertele susținute de Rita Ora, Passenger și Zdob și Zdub pe scena principală vor fi interpretate pentru persoanele cu deficiențe de auz, iar persoanele care folosesc scaune rulante vor avea la dispoziție o platformă, dotată cu bară de sprijin și rampă, pentru asigurarea unei bune vizibilități a acestora spre scena principală.

Toate detaliile despre program, locații și organizarea evenimentelor sunt disponibile pe

https://www.celebrare-timisoara.ro/ro/ .

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago