Politica

Deputatul USR Nicu Fălcoi îl compară pe omologul său PNL-ist Marilen Pirtea cu Pristanda

Deputatul USR de Timiş Nicu Fălcoi a reaţionat dur la adresa omolugului său liberal, Marile Pirtea, după ce acesta din urmă a afirmat că PNL-PSD ar forma o coaliție, în timp ce PNL–USR nu a fost o coaliție. Fălcoi spune că Pirtea are o logică demnă de Pristanda.

 Într-o emisiune TV de miercuri seara, deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea s-a plâns că premierul Marcel Ciolacu nu s-a consultat cu partenerii de coaliţie în privinţa viitorului comisar european din partea României. Întrebat dacă nu acelaşi lucru a făcut şi fostul premier Florin Cîţu, atunci când a dat afară din guvern doi miniştri USR, Pirtea a rămas puţin  blocat, repetând însă de două ori, cu o voce mai joasă, că atunci nu a fost coaliţie.

Sub titlul “Numărătoarea lui Pristanda sau logica (aproape) imbatabilă a deputatului PNL Marilen Pirtea”, deputatul USR de Timiş Nicu Fălcoi a ţinut să-i dea o replică lui Pirtea pe seama acelei declaraţii, printr-o postare pe Facebook. Fălcoi îi dă dreptate însă lui Pirtea în privinţa faptului că numele viitorului comisar european nu trebuie să fie o afacere internă a PSD.

“USR – PNL nu era o coaliție. Doar PNL – PSD este o coaliție. Cam așa ar suna, pe scurt, o declarație de ieri seară a deputatului PNL de Timiș Marilen Pirtea, dintr-o emisiune la B1 TV în care s-a vorbit, printre altele, despre propunerea de comisar european din partea României. Pe subiectul în cauză, deși firesc ar fi fost să aibă loc consultări, Ciolacu și PSD-ul nici măcar nu s-au sinchisit să ceară părerea cuiva. Ca și când ar fi vorba aici de un drept al lor, al celor de la PSD, nu de un comisar european care să reprezinte România”, a comentat Fălcoi.

El spune că nu a crezut niciodată că PSD-ul s-ar fi schimbat în vreun fel ori că Marcel Ciolacu are vreun gând să se schimbe.

“Speram însă ca măcar PNL-ul să fi priceput ceva despre ce ar trebui să însemne să reprezinți cu responsabilitate, respect și transparență o țară și pe cetățenii ei. Dar se vede treaba că nu. N-au priceput nici ei mare lucru. Și n-au reușit nici să iasă din logica dublei măsuri și a gândirii convenabile. Fiindcă, judecând după surprinzător de originala abordare a deputatului PNL Marilen Pirtea, rezultă c-ar fi trebuit, totuși, să aibă loc ceva consultări, însă doar așa, între ei, “în coaliție”. În coaliția pe care – a subliniat dumnealui – PNL o are cu PSD. Cea din trecut, dintre PNL și USR, nici măcar n-a fost coaliție, a repetat dl. Pirtea. Coaliție e numai atunci când interesele lor o impun. Pe ici-pe colo, prin punctele esențiale. Cu condiția, firește, să nu se schimbe nimic. Și să rămână USL. Așa cum a fost”, a încheiat Fălcoi.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Adi Bărar are acum statuie în Parcul Alpinet. Aceasta deschide Aleea Muzicienilor

După trei ani de așteptare, în Parcul Alpinet din Timișoara a fost dezvelită statuia cunoscutului…

11 ore ago

Pensionarii pot beneficia de sprijin pentru obținerea adeverințelor necesare recalculării pensiilor

Cele mai mari probleme pe care pensionarii le au atunci când doresc recalcularea pensiilor, prin…

13 ore ago

Județul Timiș ajută la înlăturarea efectelor inundațiilor din Galați

Prin eforturile celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Arhiepiscopiei Timișoara și…

14 ore ago

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

17 ore ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

18 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

20 de ore ago