Sport

Deşi trebuia să joace acasă în play-off-ul Cupei, Dumbrăviţa merge la Ploieşti pentru jocul cu Petrolul

Şanse minime, dar speranţa moare ultima. CSC Dumbrăviţa are parte de două jocuri departe de casă în această săptămână. Primul dintre ele, în play-off-ul Cupei României, împotriva prim-divizionarei Petrolul Ploiești.

Cum jocul a fost programat în nocturnă, pentru ziua de marți, 27 august, de la ora 19.00, singura variantă pentru clubul timişean a fost disputarea jocului pe stadionul adversarei, „Ilie Oană” din Ploiești. Şi asta pentru că infrastructura modernă sportivă din judeţ este inexistentă.

După întâlnirea cu Petrolul, alb-verzii rămân să se pregătească în Prahova până joi, când vor porni de acolo spre Focșani, pentru întâlnirea cu formația locală, din campionat, programată sâmbătă, la ora 11.00.

Antrenorul principal al echipei bănăţene, Cosmin Stan, a vorbit despre programul din această săptămână și despre programarea jocului cu Petrolul la lumina reflectoarelor:

„Va fi o săptămână grea, o săptămână în care suntem plecați. Primul meci, îl jucăm cu o echipă de prima ligă, care probabil dorește să se califice în grupele Cupei României. Noi venim după două înfrângeri și deja mă gândesc la seria aceea de rezultate proaste de anul trecut. Sper să nu ajungem în acea situație, iar din meciurile pe care le avem în următoarea săptămână să câștigăm cel puțin unul”.

„Aș fi preferat să jucăm la Dumbrăvița. Sunt doar două meciuri programate în nocturnă: Voluntari – Dinamo, care e clar capul de afiș, și Dumbrăvița – Petrolul. Din toate celelalte meciuri, cred că se găseau altele la care echipa gazdă să aibă nocturnă sau să beneficieze în apropiere de nocturnă. Ne-au ales pe noi și, din start, plecăm cu un handicap mare. Neavând unde să jucăm, suntem nevoiți să plecăm în deplasare. E păcat, pentru că e al treilea an de Cupa României în care întâlnim echipe de prima ligă. Toate ar fi trebuit să le jucăm acasă, dar toate au fost programate în nocturnă. Am nimerit cu echipe cu tradiție și, probabil, din această cauză, fiind vorba despre nume care aduc audiență, televiziunile au preferat să programeze aceste jocuri în nocturnă. Dar cred că ar fi trebuit să se țină cont de faptul că noi, în zonă, nu avem unde să jucăm. Cum spuneam, pornim din start cu un handicap, dar asta nu înseamnă că mergem ca mielul la tăiere la Ploiești. Vom merge acolo și vom încerca să ne calificăm”.

Adversarul alb-verzilor de mâine, Petrolul Ploiești, a suferit o singură înfrângere în primele șapte runde din actualul sezon al Superligii, 1-4 cu Dinamo, în runda a doua. De atunci, „Lupii Galbeni” au înregistrat rezultate pozitive, primind un singur gol în precedentele cinci etape.

Foto: Virgil Simionescu

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Adi Bărar are acum statuie în Parcul Alpinet. Aceasta deschide Aleea Muzicienilor

După trei ani de așteptare, în Parcul Alpinet din Timișoara a fost dezvelită statuia cunoscutului…

11 ore ago

Pensionarii pot beneficia de sprijin pentru obținerea adeverințelor necesare recalculării pensiilor

Cele mai mari probleme pe care pensionarii le au atunci când doresc recalcularea pensiilor, prin…

13 ore ago

Județul Timiș ajută la înlăturarea efectelor inundațiilor din Galați

Prin eforturile celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Arhiepiscopiei Timișoara și…

14 ore ago

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

16 ore ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

18 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

20 de ore ago