Politica

Dominic Fritz despre apelul lui Nicolae Ciucă pentru un pol de dreapta: “Domnul Ciucă a pierdut orice fel de credibilitate în fața electoratului de dreapta”

Vicepreşedintele naţional al USR Dominic Fritz nu crede în sinceritatea preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, care a declarat recent că îşi doreşte o guvernare de dreapta. Fritz spune că, mai întâi de-a vorbi de un pol de dreapta, Ciucă ar trebui să se desprindă de “îmbrățisarea PSD-ului”.

Săptămâna trecută, preşedintele PNL Nicolae Ciucă, şi-a şocat atât colegii de alianţă din PSD, dar şi pe liderii formaţiunilor din opoziţe afirmând că e deschis pentru guvernare de dreapta. Ciucă a spus că ”atât timp cât Partidul Naţional Liberal este dispus la dialog pentru a putea să agreăm un proiect comun pe dreapta, atunci intenţia este să avem o guvernare de dreapta”.

Preşedinte al USR Timiş şi vicepreşedintele naţional al USR, Dominic Fritz este sceptic în privinţa onestităţii declaraţiei făcute de Ciucă. El menţionează că Nicolae Ciucă a fost cel care a dizolvat PNL în PSD.

“Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. După ce a patronat asupra dizolvării de facto a PNL în PSD, acum vrea să fie arhitectul unei construcții de dreaptă. Domnul Ciucă a pierdut orice fel de credibilitate în fața electoratului de dreapta din România, iar prăbușirea lui în sondaje nu poate fi oprită de niște declarații frumoase. Românii simt trădarea PNL-ului în buzunarele lor”, a declarat Fritz pentru deBanat

El a amintit şi de măsurile antireformiste pe care le-a patronat Ciucă.

“Guvernul PSD-PNL continuă să umfle structurile clientelare ale statului în timp ce spitalele nu mai au bani să cumpere medicamente. Dacă domnul Ciucă și PNL vor să arate că țin cu cetățenii care cer reforme, trebuie să plece din îmbrățisarea PSD-ului, nu să-i cheme pe alții să se scufunde alături de ei”, a încheiat liderul USR.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Regiunea Vest va avea strategie de adaptare la schimbările climaterice, făcută cu fonduri europene

Un număr de 40 de regiuni și comunități vor participa la un program de 18…

3 minute ago

Zona Antenelor se transformă total. Vor fi locuințe, birouri și spații comerciale, dar și școli, grădinițe, drumuri și un centru cultural modern/FOTO

Primăria Timișoara a pregătit o nouă strategie pentru una dintre cele mai interesante noi zone…

23 de minute ago

Primul mare test al tandemului Blaga – Pirtea. Va valida Bucureştiul lista de parlamentare a PNL Timiş aşa cum s-a votat la Timişoara?

La începutul lunii martie, prin vot unanim, Comitetul Director Judeţean (CDJ) al PNL decidea că…

30 de minute ago

Traficul feroviar pe ruta Timișoara Nord – Arad e blocat. Un vagon a deraiat

Un incident petrecut în Halta Șagu, din Arad, a blocat circulația feroviară pe ruta Timișoara…

O oră ago

Arădean scandalagiu, încătușat după ce a sărit pe mașina Poliției Locale la Gara de Nord

Polițiștii locali aflați în patrulare aseară, â în jurul orei 23.30, pe Bdul Republicii, au…

O oră ago

Toamna aduce la Muzeul Apei un program plin de activități pentru copii și tineri

La Muzeul Apei din Timișoara, copiii și tinerii au pregătite în lunile următoare o serie…

O oră ago