Sport

Fără surprize în Cupă. Echipele din „B” le-au învins pe cele din „C”

Două partide interesante cu echipe din Banat s-au disputat în faza a treia a Cupei României. Favoriţii s-au impus în cele din urmă după partide interesante şi disputate.

Politehnica a părăsit Cupa României, dar a făcut-o demn. Extrem de tânăra echipă alb-violetă s-a agățat de mult mai experimentata garnitură a Dumbrăviței, iar soarta calificării s-a decis doar când s-a fluierat finalul.

Scorul a fost deschis în min. 24, când oaspeții au marcat prin Anișorac , cu un șut din careu, după ce Enășescu intervenise la o fază periculoasă. Poli își arată colții pe final de repriză. Îm min. 39 are ocazia egalării, dar se finalizează cu un șut peste, din careu. În min. 45+2, tânărul vârf Avramescu trimite cu capul, iar portarul scoate de sub transversală, în corner.

În min. 48, portarul junior Enășescu apără o minge grea. Peste șase minute, Sima trage peste. În min. 58, Avramescu șutează senzațional, din 25 m, în transversală! După un minut, noul transferat Nagy scoate de pe linia porții. Marincu șut reținut de portar (73). După un minut, oaspeții își majorează avansul, Paulevici profitând de o greșeală de portar și înscriind cu poarta goală. În min. 80, Pădurariu trimite un cap puțin pe lângă. Martinov trage peste (89). Spiritele se cam încing, Cosmin Stan vede un cartonaș galben. Poli reușește golul! În min. 90+3, noul intrat Grancea, venit în această vară la club, marchează cu un șut din careu, la o fază prelungită de atac. Scor final, 1-2.

ACSM Reșița va lupta pentru un loc în grupele Cupei României după ce a eliminat-o în Turul 3 pe CSC Ghiroda și Giarmata Vii, după un succes cu 2-0 în fața echipei din Liga 3.

Ghirozenii, care au ambiții de promovare în Liga 2 de câteva sezoane, au reușit să oprească atacurile Reșiței în prima repriză, în care formația oaspete a avut mai mult inițiativa jocului, deși Flavius Stoican a odihnit mulți titulari din primele runde de campionat.

Până la urmă, în minutul 58, abia intrat, Ianis Doană a prins un șut frumos cu pământul, iar portarul Ciocan nu a mai avut ce face.

Ghiroda a avut cea mai mare ocazie la o bară a lui Datcu, însă tot Reșița a fost cea care a înscris. Florian Haită a avut o execuție bună și l-a învins pe Ciocan în minutul 83, pentru un 2-0 final și o calificare în Play-off-ul Cupei, unde vor intra și primele echipe din prima ligă.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago