Timp liber

Inima orașului 2.0 ajunge la Timișoara. Invitaţie specială din partea CODRULUI

CODRU Festival invită publicul timișorean JOI, 15 august 2024, de la ora 20:00, în Piața Unirii din Timișoara, în fața locației Hype Culture, pentru o seară în care toate inimile bat la unison.

Evenimentul marchează prima intervenție asupra instalației artistice, „Inima orașului 2.0”, un proiect Galateca, realizat în parteneriat cu Creative Sustainability Week, o lucrare unică realizată de un colectiv de artiști coordonați de Anca Boeriu și Andreea Sandu de la NeoArt Connect. Aceasta a fost prezentată la Festivalul TIFF, urmând a fi expusă în Piața Unirii ca simbol al dualității dintre rațiune și simțire, acțiune și resemnare, tehnologie și umanitate ce reflectă cel mai bine conceptul festivalului CODRU în acest an: „ONE HEART – The Power of Coming as ONE”.

„Joi seară, veți avea ocazia să vedeți această instalație, creată din materiale reciclate precum plastic și hârtie. Deși inima este divizată, își găsește forța, reunind mesaje și idei care apropie comunități și fragmente din viețile noastre, toate unite sub același concept”, conform organizatorilor.

Pe parcursul perioadei în care va fi expusă, inima va evolua, devenind un act performativ care implică atât artiști, cât și publicul. Instalația va rămâne în Piața Unirii din Timișoara până pe data de 29 august 2024.

„Într-o lume care uneori poate părea haotică și divizată, a fi uniți ca UNU ne amintește de puterea coeziunii și compasiunii. Ne învață importanța empatiei, bunătății și solidarității în construirea unei societăți armonioase în care toată lumea se simte inclusă, valoroasă și sprijinită. CODRU Festival nu este doar un festival, ci o mișcare, o chemare la unitate, la a deveni unul”, spune Directorul Creativ al CODRU Festival, Elena Adorian.

Pe 15 august, terasa Hype devine locul unde magia prinde viață. „Invităm comunitatea să se alăture pentru o seară memorabilă în care arta și gusturile speciale marca Hype, inspirate de spiritul CODRU, se îmbină armonios”, mai spun cei de la CODRU.

Sunteți invitați să lăsați un cuvânt, o amintire pe inima orașului. Elena Adorian, Directorul Creativ CODRU Festival va deschide seara, începând cu ora 20:00, cu vernisarea lucrării „Inima orașului 2.0” și o scurtă introducere despre noul concept CODRU Festival.

Vă reamintim că anul acesta, festivalul CODRU are loc între 30 august și 1 septembrie, în Pădurea Verde din Timișoara (fosta Grădină Zoologică). Prin artă, muzică și comunitate, CODRU creează un spațiu unde toți putem găsi sprijin, creștere, fericire, putere și unitate.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Adi Bărar are acum statuie în Parcul Alpinet. Aceasta deschide Aleea Muzicienilor

După trei ani de așteptare, în Parcul Alpinet din Timișoara a fost dezvelită statuia cunoscutului…

4 ore ago

Pensionarii pot beneficia de sprijin pentru obținerea adeverințelor necesare recalculării pensiilor

Cele mai mari probleme pe care pensionarii le au atunci când doresc recalcularea pensiilor, prin…

6 ore ago

Județul Timiș ajută la înlăturarea efectelor inundațiilor din Galați

Prin eforturile celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Arhiepiscopiei Timișoara și…

7 ore ago

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

10 ore ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

12 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

14 ore ago