Politica

Joi, la Otelec, prima confruntare în PNL Timiş. Miza, funcţia de vicepreşedinte al CJ Timiş. Trei candidaţi înscrişi în cursă

Mâine, 22 august, la Otelec, primarii PNL din Timiş vor vota numele viitorului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. În cursă s-au înscris trei candidaţi, existând însă un  mare favorit, Alin Popoviciu. Cei doi contracandidaţi ai săi sunt Lucian Blaga şi Ciprian Bogdan, ultimul neretrăgându-se din cursă, aşa cum s-a tot vorbit în interiorul filialei.

PNL Timiş a intrat în focul luptelor interne, prima bătălie urmând să aibă joi. Ca un prolog la marile bătălii care vor urma pentru listele parlamentare şi viitoarea conducere a filialei, mâine primarii PNL vor alege viitorul vicepreşedinte al CJ Timiş. Potrivit unei înţelegeri, neparafrată însă, PSD şi PNL vor avea câte un vicepreşedinte, care împreună cu preşedintele ales Alfred Simonis vor forma viitoarea conducere a Consiliului Judeţean.

În PNL s-a stabilit ca viitorul vicepreşedinte să fie ales doar de primarii aleşi la scrutinul local din iunie, în total fiind vorba de 37 de edili. PNL a câştigat 38 de primării în Timiş, dar Dănuţ Groza, edilul oraşului Sânnicolau Mare, a fost exclus din partid. Dincolo de funcţia pusă la bătaie, votul de joi contează şi în privinţa poziţionării diverselor tabere din partid în perspectiva viitoarelor confruntări pentru listele parlamentare, iar apoi alegerea noii conduceri a PNL Timiş. La întâlnirea care va avea loc la Otelec va participa şi preşedintele interimar al organizaţiei, Vasile Blaga.

În cursă s-au înscris trei candidaţi: Alin Popoviciu, Lucian Blaga şi Ciprian Bogdan. De menţionat că despre ultimul, în filială s-a tot spus, în ultima perioadă, că şi-a retras candidatur, lucru neadevărat însă. Creditat cu cele mai mari şase este Popoviciu, care are susţinerea atât a actualei conduceri a PNL Timiş, dar şi a lui… Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş şi  preşedinte ales al CJ Timiş. Fost deputat şi fost secretar general al PNL Timiş, el a fost exclus din partid imediat după alegerile din 2020. Popoviciu a fost reprimit în partid, pe 18 aprilie a.c., după plecarea lui Alin Nica, fostul preşedinte al PNL Timiş. Popoviciu are semnăturile de suţinerea a aproximativ 30 de primari, dar potrivit unor surse, unii dintre aceştia s-au răzgândit şi nu îi vor mai da votul

Lucian Blaga (fără legătură de rudenie cu Vasile Blaga) este secretar general interimar al PNL Timiş şi are în spate trei mandate de consilier judeţean. Provenit din vechiul PNL, spre deosebire de primii doi care vin din PDL, Ciprian Bogdan este cunoscut ca un apropiat al lui Cristian Buşoi. Bogdan a deţinut mai multe funcţii importante, precum cea de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, manager al Spitalului Judeţean Timişoara, dar şi al Spitalului CFR.

A doua zi după întâlnirea de la Otelec, vineri, 23 august, Comitetul Director Judeţean al PNL Timiş, într-o şedinţă online, va valida votul din ziua precedentă.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Adi Bărar are acum statuie în Parcul Alpinet. Aceasta deschide Aleea Muzicienilor

După trei ani de așteptare, în Parcul Alpinet din Timișoara a fost dezvelită statuia cunoscutului…

4 ore ago

Pensionarii pot beneficia de sprijin pentru obținerea adeverințelor necesare recalculării pensiilor

Cele mai mari probleme pe care pensionarii le au atunci când doresc recalcularea pensiilor, prin…

6 ore ago

Județul Timiș ajută la înlăturarea efectelor inundațiilor din Galați

Prin eforturile celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Arhiepiscopiei Timișoara și…

7 ore ago

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

10 ore ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

12 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

14 ore ago