Politica

Marilen Pirtea despre Congresul PSD: “Românii nu pot fi păcăliți, kitschul este orbitor, zornăie și nu are valoare”

Deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea a reacţionat la festivalul de înjurături pe care PSD le-a adresat liberalilor la congresul de sâmbătă. Şi a făcut-o cu două postări pe Facebook, una sâmbătă, iar alta duminică. El a afirmat, printe altele, că de fiecare dată când PSD a vut lansări fastuoase şi gălăgioase, a pierdut alegerile prezidenţiale.

Sâmbătă, Marilen Pirtea a afirmat că PSD recidivează. neînvăţând nimic din trecut.

“PSD ne arată iar adevărata sa față: a grandomaniei, a opulenței, a kitsch-ului strălucitor. Așa au fost toate lansările candidaților PSD la președinția României – fastuoase, gălăgioase, orbitoare… și știm de 20 de ani care au fost finalurile. Românii nu pot fi păcăliți, kitschul este orbitor, zornăie și nu are valoare. Asta au văzut românii astăzi la congresul PSD. Nu am avut parte de o viziune, de un program care să includă teme economice, sociale, educaționale, de sănătate, de politică externă, de administrație etc. Am asistat în schimb la atacuri „cu manie proletară” la adresa PNL, care, pentru stabilitate și din grijă și responsabilitate față de români, trecând peste diferențele enorme ce separă cele două partide, i-a luat alături la guvernare. Se spune că pentru a vedea cu adevărat caracterul cuiva, poți să-l încerci oferindu-i o funcție de conducere sau introducându-l „în teren”, la un joc de echipă. PSD a căzut un test pe cât de simplu, pe atât de important – cel al caracterului și al decenței”, a transmis Pirtea

El a spus că nu știe ce motive i-au determinat pe cei de la PSD să-si atace partenerii de guvernare: “Poate absența unor realizări notabile, poate perspectiva pierderii alegerilor de la finalul acestui an.”

 Pirtea a revenit duminică cu o altă postare, afirmând din start că înţelege ca partidele să se atace între ele în campanile electorale.

“Doar că nu înțeleg de ce se ajunge la forme de canibalism mediatic, care reduc conceptul de „om civilizat” ducând politica într-o zonă imundă.  Atacurile PSD din timpul Congresului la adresa PNL și doar a PNL sunt dovada imaturității politice și a unui nivel suburban ce seamănă cu atitudinea pe care o manifestă ultrașii pe stadion. Am un dubiu față de afirmația domnului Ciolacu cu privire la repatrierea compatrioților noștri – care știm bine în ce perioadă au migrat, de fapt. Domnul Ciolacu a menționat măsuri care țin de zona executivului și în niciun fel de atribuțiile președintelui României. De ce nu a luat aceste măsuri cât timp a fost premier? Am un răspuns: Pentru ca să vândă din nou fum românilor a căror sac cu dezamăgiri este din păcate mereu spart”, a arătat Pirtea.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Adi Bărar are acum statuie în Parcul Alpinet. Aceasta deschide Aleea Muzicienilor

După trei ani de așteptare, în Parcul Alpinet din Timișoara a fost dezvelită statuia cunoscutului…

11 ore ago

Pensionarii pot beneficia de sprijin pentru obținerea adeverințelor necesare recalculării pensiilor

Cele mai mari probleme pe care pensionarii le au atunci când doresc recalcularea pensiilor, prin…

13 ore ago

Județul Timiș ajută la înlăturarea efectelor inundațiilor din Galați

Prin eforturile celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Arhiepiscopiei Timișoara și…

14 ore ago

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

17 ore ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

18 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

20 de ore ago