Primăria Timişoara

Primăria Timișoara a mutat lupta pentru patrimoniului orașului la Liceul Agricol

Echipele Colterm au trecut la demolarea mai multor amenajări și construcții ilegale, ridicate fără autorizație, de o societate comercială, care ar fi folosit terenurile de sport de la Liceul Agricol, care a ajuns înapoi la municipalitate, după ce fusese transferat la Ministerul Educației.

Acum, Primăria continuă demersurile pentru reintroducerea fostului Liceu Agricol în circuitul educațional, după preluarea clădirii de pe Calea Aradului de la Ministerul Educației.

Imobilul, care a ajuns la minister pentru a fi transformat în sediu pentru Inspectoratul Școlar în 2015, s-a degradat constant pentru că nu s-a investit deloc și nici nu au fost executate lucrări de întreținere. Mai mult, și aici a fost necesară lupta pentru redobândirea patrimoniului orașului, ocupat de cei care au profitat de acesta. Primăria s-a judecat cu o firmă care, spun reprezentanții municipalității, folosea fără niciun drept un teren de sport de la liceul respectiv.

În paralel, pentru reamenajarea spațiului, municipalitatea, prin echipele Colterm, a început demolarea unor construcții ridicate fără autorizație pe domeniu public. Acestea au fost ridicate de către CMA PIO TIM SRL, care a și folosit fără titlu terenul de sport din incinta unității de învățământ. Primăria Timișoara a obținut în instanță evacuarea, iar acum sunt desființate construcțiile ilegale”, spun cei de la primărie.

La liceu sunt necesare investiții majore, de la tâmplărie, la înlocuirea instalațiilor și reamenajarea completă a încăperilor, iar Primăria are în derulare evaluarea structurii de rezistență și a lucrărilor necesare.

La solicitarea Primăriei Timișoara, clădirea fostului Liceu Agricol a revenit municipalității în baza unei hotărâri de Guvern. Acesta se află pe Calea Aradului nr. 56, vizavi de Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”. Întrucât Timișoara continuă să se dezvolte în zona de nord, clădirea ar putea fi transformată în școală pentru clasele 0-12. Totodată, administrația locală, care are în derulare sau în plan proiecte majore de reabilitarea completă a unor școli, analizează posibilitatea de a transforma clădirea în hub educațional, unde să fie ținute orele elevilor a căror școală este în modernizare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago